Ak sedíte pri káve a máte chuť na niečo dobré, či chcete prekvapiť deti alebo vnúčatá, prípadne by ste radi potešili svoj žalúdok a chuťové poháriky niečím sladkým, nenechajte si ujsť tento recept. Cookies pochádzajú z Ameriky. Rozvoňajú celý váš príbytok, ich príprava je naozaj jednoduchá a chutia priam neuveriteľne.
Potrebujeme:
- 100 g masla
- 120 g bieleho cukru
- 90 g hnedého cukru
- 300 g hladkej múky
- 2 vajíčka
- 1 PL vanilkovej arómy
- ¼ prášku do pečiva
- ¼ ČL sódy bikarbóny
- ¼ ČL morskej soli
- 200 g horkej čokolády
Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku
Postup:
Do misky dáme zmäknuté maslo, cukor, vanilkový extrakt a vajíčka. Ingrediencie zmixujeme ručne alebo mixérom. |
|
Do druhej misy preosejeme múku, pridáme hnedý i biely cukor, soľ, prášok do pečiva a sódu. Všetky sypké suroviny dôkladne skombinujeme. |
|
Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí |
|
Sypké suroviny potom pridáme k rozmixovanej zmesi a urobíme mäkké cesto. Prisypeme na väčšie kúsky nakrájanú čokoládu. |
|
Cesto a čokoládu dôkladne spracovávame, kým sa nespoja. |
|
Tiež by vás mohlo zaujať: Skvelé sladké variácie: Tieto koláče si vaša návšteva bude pamätať poriadne dlho |
|
Potom z hmoty vytvarujeme valček. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme v chlade odležať aspoň polhodinu. |
|
Po uplynutí času cesto vyberieme z chladničky a nakrájame na kolieska hrubé asi centimeter. |
|
Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Dvojčokoládové muffiny: Vydržia šťavnaté a výborné aj niekoľko dní |
|
Kolieska ukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech. Ak sú jednotlivé kúsky príliš hrubé, môžeme ich trochu roztlačiť rukou. Medzi jednotlivými koláčikmi by mal byť aspoň 5 centimetrový priestor, lebo počas pečenia zväčšia svoj objem. Pečieme približne 15 minút na 190 stupňoch. Koláčiky sú hotové, keď majú okraje zlatohnedú farbu. |
|
Cookies si môžete pripraviť aj s hrozienkami, orieškami či ovsenými vločkami. Prajeme dobrú chuť! |
Pripravujete si doma čokoládové cookies? Aké ingrediencie a postup používate na ich prípravu vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na