FOTORECEPT Poriadny cviklový šalát: Netradičné suroviny, no na tú chuť nedáte dopustiť

S cviklovým šalátom môžete hodovať bez výčitiek (Zdroj: GettyImages)

S cviklou sa dá v kuchyni doslova čarovať. Sladkastá chuť a výrazná farba pristanú moderným i tradičným jedlám. Napríklad taký zemiakový šalát. Kto by si bez neho vedel predstaviť štedrú večeru či veľkonočné oslavy. Ak by ste ho ale chceli urobiť o niečo ľahší a rovnako dobrý, vyskúšajte cviklový variant so sladkými zemiakmi.

Budeme potrebovať:

  • 4 menšie cvikle uvarené v šupke
  • 4 vajíčka uvarené na tvrdo
  • 2 bataty (sladké zemiaky)
  • 2 mrkvy
  • 1 veľkú cibuľu
  • čierne korenie celé
  • soľ
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • 2 lyžice octu
  • pohár nakladaných uhoriek
  • 300 g gréckeho jogurtu
  • 3 lyžice plnotučnej horčice
  • tekvicové semienka
  • petržlenovú vňať

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Šalát, ktorý zasýti a ešte je aj zdravý? Tento máte raz-dva a bez výčitiek!


Postup:

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Sladké zemiaky, mrkvu a cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Zeleninu dáme variť spolu s niekoľkými guľôčkami korenia, štipkou soli, cukrom a octom. Varíme do zmäknutia. Uvarenú scedíme a trocha nálevu odložíme bokom.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Medzitým ošúpeme cviklu a nakrájame na malé kocky.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Kyslé uhorky nakrájame na čo najmenšie kúsky.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Vajíčka pretlačíme cez sitko a dáme do misy k ostatným surovinám.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

6. Nakoniec pridáme uvarenú, mierne vychladnutú zeleninu, jogurt a horčicu.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

7. Všetko dobre premiešame aby sa chute prepojili. Na dochutenie použijeme zvyšok z nálevu a podľa potreby ešte dosolíme.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

8. Cviklový šalát podávame ku hlavnému chodu alebo samostatne, posypaný tekvicovými semienkami a nasekanou petržlenovou vňaťou.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame