Na jeseň a v zime si s pôžitkom oblizujeme prsty, zamastené od kačice. Pochutnávame si na chrumkavom mäse s kapustou a lokšami a na chlieb natierame hrubú vrstvu jemnej kačacej paštéty. Na stole ale môžeme mať aj iné kačacie špeciality.
Sušené kačacie mäso je skutočná delikatesa. Tenké plátky vyniknú na studenej mise a obložené chlebíčky posunú na gastronomický piedestál. Lahôdka bez pridaného tuku ozdobí šalát aj cestoviny. Jednoduchý recept na sušené kačacie prsia nepotrebuje extra zručnosti. Iba kvalitné koreniny a dávku trpezlivosti. Mäsko musí odpočívať v chlade pár týždňov, aby bolo krehké a plné chuti.
Potrebujeme
- kačacie prsia
- soľ
- čierne mleté korenie
- červenú mletú papriku
- sušené bylinky
- čistú utierku
Postup

Z pŕs odstránime kožu, mäso dôkladne umyjeme a dokonale vysušíme obrúskom.

Do hlbšej misky nasypeme soľ tak, aby pokrývala celé dno. Do „slanej postieľky“ uložíme kačku a celú zasypeme soľou. Misku dáme do chladničky a mäsko necháme odpočívať celých 24 hodín.

Po uplynutí potrebného času, mäso vyberieme z misky, umyjeme a necháme vyschnúť na podložke. Ako vidieť, soľ z kačky doslova vytiahla všetku tekutinu.

Takto upraveným kačacím prsiam doprajeme ešte masáž so zmesou korenia, papriky a byliniek. Koreninami nešetríme – mäsu dodajú tú správnu chuť.

Odležané a vymasírované kačacie prsia zabalíme do čistej bavlnenej utierky, položíme na tácku alebo do misky a dáme do chladničky.

O tri týždne nedočkavo rozbalíme balíček, odkrojíme tenučký plátok a ochutnáme výsledok našej práce. Neskutočná dobrota!

Zdieľať na