FOTORECEPT Kuracie cestoviny s paradajkami a fazuľkou: Famózny obed aj večera do pol hodinky

Kuracie cestoviny s paradajkami a fazuľou, Fotorecept

Kuracie cestoviny s paradajkami a fazuľkou sú rýchlou a mimoriadne chutnou večerou (Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Milujete taliansku kuchyňu? Alebo len jednoducho uprednostňujte sezónne potraviny a jednoduchú prípravu? Nech je tak či onak, v tomto jedle sa snúbi absolútne všetko: výborné ingrediencie, časová nenáročnosť, aj vôňa Talianska. Kuracie cestoviny s rajčinami, fazuľkou a bylinkami sú výborným tipom na rýchlu večeru či ľahký obed, a rozhodne stoja za vyskúšanie.

Potrebujeme

  • široké rezance, prípadne tagliatelle
  • 500 g kuracích pŕs
  • 250 g zelenej fazule
  • 250 g cherry paradajok
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bazalka, tymián, oregano

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Tagliatelle s lososom a kuriatkami: Rýchlovka, ktorá prekvapí chuťou


Postup

Kuracie cestoviny s paradajkami a fazuľou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezančeky. Umyté paradajky môžeme pokrájať na polovičky alebo štvrťky.

Kuracie cestoviny s paradajkami a fazuľou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

2. Fazuľu umyjeme a blanšírujeme v slanej vode približne 10 minút. Ak kúpime mrazenú fazuľku, ktorá je už blanšírovaná, postupujeme podľa návodu na obale.

Kuracie cestoviny s paradajkami a fazuľou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

3. V panvici rozpálime olivový olej a kuracie prsia na ňom opečieme zo všetkých strán. Medzitým si dáme variť cestoviny.

Kuracie cestoviny s paradajkami a fazuľou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

4. K prsiam pridáme paradajky a fazuľu, premiešame, a opekáme ešte asi dve minúty. Pridáme scedené cestoviny a osolíme a okoreníme.

Kuracie cestoviny s paradajkami a fazuľou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

5. Bylinky opláchneme a osušíme. Bazalku posekáme nadrobno (pár lístkov si odložíme bokom), z tymiánu a oregana otrháme lístky. Pridáme k cestovinám a premiešame. Na tanieri ozdobíme celými lístkami bazalky.

Kuracie cestoviny s paradajkami a fazuľou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Dobrú chuť!

Náš tip: Blanšírovanie je jednoduchá úprava zeleniny, vďaka ktorej si zelenina zachová sviežu farbu a prirodzenú chuť. Dôležité pri ňom je vložiť zeleninu na chvíľu do vriacej vody, prípadne ju len vriacou vodou spariť, a vzápätí ju okamžite schladiť v ľadovej vode. Voda by nemala byť len studená, ale skutočne ľadová, preto si môžeme pomôcť aj kockami ľadu. 



Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame