FOTORECEPT Delikátne kuracie prsia plnené ricottou: Neublížia postave a tá chuť – jednoducho božská!

Plnené prsia

Príprava týchto kuracích pŕs si vyžaduje čas, výsledok však stojí za to (Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Kuracie prsia sú ideálnym jedlom na obed aj večeru. Ak sa stravujete zdravo, prípadne stále dodržiavate svoje novoročné predsavzatie o chudnutí, tento recept je ako stvorený pre vás. Prsné rezne sme v ňom skombinovali s trojfarebnou quinoou a cuketou.

Potrebujeme

  • 3 kuracie prsné rezne (v našom prípade 1,042 kg)
  • 200 g ricotty
  • 50 g sušených paradajok
  • 2 hrste čerstvého špenátu (môžete použiť aj rukolu)
  • 50 g strúhaného syra
  • maslo alebo olej
  • sušený cesnak
  • mletú údenú papriku
  • soľ a mleté čierne korenie

Na prílohu:

  • 200 g trojfarebnej quinoy
  • 1 menšia cuketa
  • 1 cibuľa
  • strúčik cesnaku
  • kúsok masla
  • soľ
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Postup

V nádobke si zmiešame sušený cesnak so soľou, čiernym korením a mletou údenou paprikou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Prsia si narežeme tak, aby nám vznikol motýlik, do ktorého zabalíme plnku. Prípadne ich môžeme aj trochu rozklepať. Potom ich potrieme pripravenou zmesou korenín zo všetkých strán.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

V miske si pripravíme náplň. Zmiešame ricottu, čerstvé špenátové listy (my sme recept skúšali už aj s kombináciou špenátu a rukoly), sušené paradajky nakrájané na kúsky a strúhaný syr. Dochutíme trochou soli. Aby bol recept „fit“, treba použiť mozarellu, ale plnka dobre funguje aj s inými druhmi syra.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Túto zmes potom nanesieme na polku kuracieho mäsa a zavinieme druhou polovicou. Kapsu „zašijeme“ drevnými špáradlami – čím viac, tým lepšie. S mäsom ešte budeme manipulovať a nechceme, aby sa nám kapsa rozpadla a plnka vytiekla.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Teraz by mäso malo ísť do teplovzdušnej fritézy, pokvapkané olejom, ideálne zo spreja. Pečieme ho v nej približne 12 minút na 200 °C. Fritéza urobí prácu za vás.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Pre tých, ktorí ju nemajú, je tu stará dobrú rúra. Ešte predtým však mäso musíme opiecť na panvici s rozpáleným tukom zo všetkých strán, aby sa pekne zatiahlo. Práve tento krok preverí, či ste použili dostatok špáradiel. Nám plnka doteraz vždy krásne držala vo vnútri. Takto opečené mäso dáme do vyhriatej teplovzdušnej rúry a pečieme na 180 °C približne 25 až 30 minút.

👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
FOTORECEPT na fínsku lososovú polievku: Chutí luxusne a hotová je za pár minút
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Medzitým si pripravíme prílohu. Trojfarebnú quinou niekoľkokrát prepláchneme v horúcej až vriacej vode, aby sme ju zbavili horkosti.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Roztopíme si maslo, na ktorom opražíme cibuľku a pridáme scedenú quinou. Chvíľu opražíme, zalejeme vodou a varíme ju podľa návodu na obale.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Na panvici si medzitým na masle opražíme cuketu nakrájanú na kúsky. Posolíme, restujeme tak na skus a na úplnom konci k nej pridáme prelisovaný strúčik cesnaku.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Teraz už len zostáva zmiešať uvarenú quinou s cuketou, vytiahnuť upečené prsia a servírovať. Na večeru si mäso môžete dopriať s poriadnou porciou zeleninového šalátu. Dobrú chuť!

Náš tip: Ak vám zostane ricottová plnka, pretože máte menšie kuracie prsia, prisypte do nej trochu strúhanky, vytvarujte guľky, ktoré opäť obalíte v strúhanke a dajte ich piecť do rúry.

Sledujte náš Facebook

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame