FOTORECEPT na fínsku lososovú polievku: Chutí luxusne a hotová je za pár minút

Lososová polievka

Lososová polievka sa stane stálicou medzi vašimi receptmi (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pripravte si spolu s nami tradičnú fínsku polievku s názvom Lohikeitto. Charakterizuje ju výrazná rybacia chuť, jemná smotanová konzistencia a zároveň polievka prekvapí svojou sýtosťou.

Potrebujeme

  • 400 g lososa
  • 2 PL masla
  • 1 pór
  • 4 väčšie zemiaky
  • 3 mrkvy
  • zeler
  • 1 smotana na varenie
  • 1/2 citróna
  • rybacia omáčka
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • soľ
  • kôpor

Postup

Ako prvé si pripravíme vývar. Lososa nožom stiahneme z kože a kožu dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom a korením. Varíme približne 20 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Potom z vody vyberieme kožu s korením.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Lososa zbaveného kože pokrájame na menšie kúsky a dáme ešte na chvíľu bokom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

V hrnci si na masle opražíme pór nakrájaný na tenké plátky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)(Zdroj: MZ)

Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a zeler. Opražíme a podlejeme vývarom z lososa. Pridáme aj približne 1 ČL rybacej omáčky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Varíme, kým zelenina nezmäkne. Následne pridáme lososa, ktorého sme si predtým pokrájali na menšie kúsky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do polievky tiež pridáme smotanu a varíme približne 7 až 10 minút. Podávame s nasekaným kôprom. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Aké sú top kúpele na Slovensku? Porovnali sme ich za vás v tomto článku

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame