Pripravte si spolu s nami tradičnú fínsku polievku s názvom Lohikeitto. Charakterizuje ju výrazná rybacia chuť, jemná smotanová konzistencia a zároveň polievka prekvapí svojou sýtosťou.
Potrebujeme
- 400 g lososa
- 2 PL masla
- 1 pór
- 4 väčšie zemiaky
- 3 mrkvy
- zeler
- 1 smotana na varenie
- 1/2 citróna
- rybacia omáčka
- bobkový list
- celé čierne korenie
- soľ
- kôpor
Postup
Ako prvé si pripravíme vývar. Lososa nožom stiahneme z kože a kožu dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom a korením. Varíme približne 20 minút.
Potom z vody vyberieme kožu s korením.
Lososa zbaveného kože pokrájame na menšie kúsky a dáme ešte na chvíľu bokom.
V hrnci si na masle opražíme pór nakrájaný na tenké plátky.
Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a zeler. Opražíme a podlejeme vývarom z lososa. Pridáme aj približne 1 ČL rybacej omáčky.
Varíme, kým zelenina nezmäkne. Následne pridáme lososa, ktorého sme si predtým pokrájali na menšie kúsky.
Do polievky tiež pridáme smotanu a varíme približne 7 až 10 minút. Podávame s nasekaným kôprom. Dobrú chuť!
Aké sú top kúpele na Slovensku? Porovnali sme ich za vás v tomto článku
Zdieľať na