FOTORECEPT Pripravte si vlastné hody: Pečená kačka aj domáce lokše podľa tohto receptu sú lepšie ako z reštaurácie!

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Kačka nie je obed, ktorý sa dá spraviť na poslednú chvíľu. Ak ju chcete mať šťavnatú, ale zároveň chrumkavú treba ju piecť pomaly a dlhší čas. Síce ju budete chystať už skoro ráno do rúry, no žiadna ďalšia práca s ňou nie je, preto si môžete pokojne vyložiť nohy a oddychovať, kým sa upečie.  

Potrebujeme:

– kačku
– rascu
– veľkú cibuľu
– cukor
– 1 kg zemiakov
– 300 g hladkej múky
– soľ, korenie

Postup: 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. Kačku deň vopred dobre osolíme zvnútra aj zvonku, dáme do chladničky. Ráno ju vyberieme, po pol hodinke ju posypeme rascou, trochou korenia a natesno zavrieme do jánskeho skla. Pečieme na 150° 3-4 hodiny. Po tomto čase kačku odokryjeme, zvýšime tepotu rúry na 200° a kačku dopečieme zvrchu. 

Mohlo by vás zaujať: Sezóna kačacieho mäsa: Ak sa vám nechce piecť celá kačka, skúste tieto recepty


Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Kapustu a cibuľu si nakrájame na malé kúsky.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Na bravčovej masti alebo oleji dáme opražiť cibuľku. Pridáme kapustu, ktorú podlejeme trochou vody. Podľa Vašich chutí pridáme soľ, korenie, rascu a cukor. Kapustu dusíme pod pokrievkou.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Zemiaky si uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť a potom ich najemno nastrúhame.   

Mohlo by vás zaujať: Obľúbené kačacie mäso: Chutí skvele, pozor však na tuky či cholesterol


Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
6. Z cesta odkrajujeme a vaľkáme lokše v tvare kruhu. Opečieme na suchej panvici z každej strany.  

Ako si doma kačku pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela
Odporúčame