FOTORECEPT Pripravte si vlastné hody: Pečená kačka aj domáce lokše podľa tohto receptu sú lepšie ako z reštaurácie!

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Kačka nie je obed, ktorý sa dá spraviť na poslednú chvíľu. Ak ju chcete mať šťavnatú, ale zároveň chrumkavú treba ju piecť pomaly a dlhší čas. Síce ju budete chystať už skoro ráno do rúry, no žiadna ďalšia práca s ňou nie je, preto si môžete pokojne vyložiť nohy a oddychovať, kým sa upečie.  

Potrebujeme:

– kačku
– rascu
– veľkú cibuľu
– cukor
– 1 kg zemiakov
– 300 g hladkej múky
– soľ, korenie

Postup: 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. Kačku deň vopred dobre osolíme zvnútra aj zvonku, dáme do chladničky. Ráno ju vyberieme, po pol hodinke ju posypeme rascou, trochou korenia a natesno zavrieme do jánskeho skla. Pečieme na 150° 3-4 hodiny. Po tomto čase kačku odokryjeme, zvýšime tepotu rúry na 200° a kačku dopečieme zvrchu. 

Mohlo by vás zaujať: Sezóna kačacieho mäsa: Ak sa vám nechce piecť celá kačka, skúste tieto recepty


Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Kapustu a cibuľu si nakrájame na malé kúsky.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Na bravčovej masti alebo oleji dáme opražiť cibuľku. Pridáme kapustu, ktorú podlejeme trochou vody. Podľa Vašich chutí pridáme soľ, korenie, rascu a cukor. Kapustu dusíme pod pokrievkou.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Zemiaky si uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť a potom ich najemno nastrúhame.   

Mohlo by vás zaujať: Obľúbené kačacie mäso: Chutí skvele, pozor však na tuky či cholesterol


Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
6. Z cesta odkrajujeme a vaľkáme lokše v tvare kruhu. Opečieme na suchej panvici z každej strany.  

Ako si doma kačku pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close