FOTORECEPT Pečené kuracie stehná s čerstvými bylinkami: Na jednom plechu aj so zemiakmi

Pečené kuracie stehná s čerstvými bylinkami, Fotorecept

Pečené stehná sú rýchlym a zdravým receptom (Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Sú ľahké, zdravé, a osviežujúce. Presne takto by mal vyzerať obed či večera počas teplých dní, aby zbytočne nezaťažil žalúdok. Keď k tomu prirátame jednoduchú prípravu, nie je nad čím váhať. Odporúčame použiť skutočne čerstvé bylinky, najlepšie z vlastnej záhradky či balkóna, chuť je potom naozaj skvelá.

Potrebujeme

  • kuracie stehná
  • 1/2 citróna
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 3 vetvičky tymianu
  • 3 vetvičky oregana
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 20 ml olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sladkú mletú papriku

Mohlo by vás zaujať: Najlepšie spôsoby, ako pripraviť kuracie stehná: Tieto tipy sa oplatí poznať!


Postup

Pečené kuracie stehná s čerstvými bylinkami, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Kuracie stehná umyjeme a dôkladne osušíme. Z oboch strán osolíme a okoreníme čiernym korením a paprikou.

Pečené kuracie stehná s čerstvými bylinkami, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Petržlenovú vňať, rozmarín aj oregano nasekáme nahrubo, polovicu citróna a cesnak nakrájame na plátky.

Pečené kuracie stehná s čerstvými bylinkami, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Zapekaciu misu vytrieme olejom a vložíme do nej okorenené kuracie stehná. Zemiaky očistíme, pokrájame na štvrtky a obložíme nimi kuracie stehná.

Pečené kuracie stehná s čerstvými bylinkami, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Zasypeme cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou, rozmarínom a lístkami tymianu a oregana. Na stehná položíme plátky citróna, pokvapkáme olejom a nakoniec podlejeme vývarom.

Pečené kuracie stehná s čerstvými bylinkami, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Zapekaciu misu prikryjeme alobalom a pečieme 40 minút pri teplote 190 °C. Potom alobal odložíme a stehná so zemiakmi dopečieme dozlatista pri teplote 220 °C približne 20 minút.

Dobrú chuť!



Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame