Sú ľahké, zdravé, a osviežujúce. Presne takto by mal vyzerať obed či večera počas teplých dní, aby zbytočne nezaťažil žalúdok. Keď k tomu prirátame jednoduchú prípravu, nie je nad čím váhať. Odporúčame použiť skutočne čerstvé bylinky, najlepšie z vlastnej záhradky či balkóna, chuť je potom naozaj skvelá.
Potrebujeme
- kuracie stehná
- 1/2 citróna
- hrsť petržlenovej vňate
- 3 vetvičky rozmarínu
- 3 vetvičky tymianu
- 3 vetvičky oregana
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 20 ml olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- sladkú mletú papriku
Mohlo by vás zaujať: Najlepšie spôsoby, ako pripraviť kuracie stehná: Tieto tipy sa oplatí poznať!
Postup
Kuracie stehná umyjeme a dôkladne osušíme. Z oboch strán osolíme a okoreníme čiernym korením a paprikou.
Petržlenovú vňať, rozmarín aj oregano nasekáme nahrubo, polovicu citróna a cesnak nakrájame na plátky.
Zapekaciu misu vytrieme olejom a vložíme do nej okorenené kuracie stehná. Zemiaky očistíme, pokrájame na štvrtky a obložíme nimi kuracie stehná.
Zasypeme cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou, rozmarínom a lístkami tymianu a oregana. Na stehná položíme plátky citróna, pokvapkáme olejom a nakoniec podlejeme vývarom.
Zapekaciu misu prikryjeme alobalom a pečieme 40 minút pri teplote 190 °C. Potom alobal odložíme a stehná so zemiakmi dopečieme dozlatista pri teplote 220 °C približne 20 minút.
Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní