FOTORECEPT Čo so starším pečivom? Stačí pár surovín, ktoré máte bežne v chladničke, a pochúťka ako z pekárne je hotová!

Plnené zapekané žemle, Fotorecept

Zapekané plnené žemle milo prekvapia každú návštevu (Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

Internet je miestom, kde sa dá nájsť veľa inšpiratívnych postupov a receptov. Tie najlepšie z nich nie sú nijako komplikované. Zvyčajne je ich základom nápad, ktorý pracuje s overenými surovinami, no výsledok je neopozeraný a priam láka k zahryznutiu. Také sú aj nasledujúce zapekané plnené žemle. Potešíte nimi svoje deti aj vnúčatá a príprava spolu so samotným pečením vám nezaberú viac ako 30 minút.

Budeme potrebovať

  • väčšie žemle
  • rôzne druhy salámy, šunku
  • plátkový syr
  • kečup

Mohlo by vás zaujať: Najlepší domáci hamburger: S týmito tipmi sa vyrovnáte aj profi reštauráciám


Postup:

Plnené zapekané žemle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

1. Žemle narežeme zhora na polovicu tak, aby spodná kôrka zostala celistvá. Následne urobíme druhý rez kolmo a potom každú štvrtinu ešte na polovicu. Vznikne tak 8 trojuholníkov, akoby do tvaru hviezdy. Ak máte chrumkavé žemle a ostrý nožík na pečivo, neočakávajte žiadny zádrhel. Ak však natrafíte na také, ako napríklad ja (teda gumovejšie), šikovne si poradíte, ak budete pečivo nastrihávať zhora nožnicami na mäso.

Plnené zapekané žemle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)
  1. Do každého rezu dáme lyžičku kečupu, tak aby sme potreli obe strany.
Plnené zapekané žemle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)
  1. Do pásu z plátkového syru o šírke 3 až 4 cm vložíme jeden plátok zo salámy alebo zatočenú šunku. Postupne ich vkladáme do rezov na žemli.
Plnené zapekané žemle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)
  1. Stred žemle vyplníme zavinutým plátkom syra a malým množstvom kečupu. Vrch žemle môžete posypať aj pizzovým korením (tentokrát som na to však zabudla).
Plnené zapekané žemle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)
  1. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a necháme zapekať, kým sa syr nerozpustí a žemle nezačnú chytať peknú kôrku (cca 10 minút).
Plnené zapekané žemle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

6. A voňavá chrumkavá plnená žemla je hotová! Takto podobne si môžete pripraviť aj malé žemle alebo kaiserky. Miesto narezania na 8 dielov ich však stačí prekrojiť na 4 dieliky.




Hľadáte zaujímavé čítanie? Objavte 55 pravdivých príbehov v skvelej knihe!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close