Internet je miestom, kde sa dá nájsť veľa inšpiratívnych postupov a receptov. Tie najlepšie z nich nie sú nijako komplikované. Zvyčajne je ich základom nápad, ktorý pracuje s overenými surovinami, no výsledok je neopozeraný a priam láka k zahryznutiu. Také sú aj nasledujúce zapekané plnené žemle. Potešíte nimi svoje deti aj vnúčatá a príprava spolu so samotným pečením vám nezaberú viac ako 30 minút.
Budeme potrebovať
- väčšie žemle
- rôzne druhy salámy, šunku
- plátkový syr
- kečup
Mohlo by vás zaujať: Najlepší domáci hamburger: S týmito tipmi sa vyrovnáte aj profi reštauráciám
Postup:
1. Žemle narežeme zhora na polovicu tak, aby spodná kôrka zostala celistvá. Následne urobíme druhý rez kolmo a potom každú štvrtinu ešte na polovicu. Vznikne tak 8 trojuholníkov, akoby do tvaru hviezdy. Ak máte chrumkavé žemle a ostrý nožík na pečivo, neočakávajte žiadny zádrhel. Ak však natrafíte na také, ako napríklad ja (teda gumovejšie), šikovne si poradíte, ak budete pečivo nastrihávať zhora nožnicami na mäso.
- Do každého rezu dáme lyžičku kečupu, tak aby sme potreli obe strany.
- Do pásu z plátkového syru o šírke 3 až 4 cm vložíme jeden plátok zo salámy alebo zatočenú šunku. Postupne ich vkladáme do rezov na žemli.
- Stred žemle vyplníme zavinutým plátkom syra a malým množstvom kečupu. Vrch žemle môžete posypať aj pizzovým korením (tentokrát som na to však zabudla).
- Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a necháme zapekať, kým sa syr nerozpustí a žemle nezačnú chytať peknú kôrku (cca 10 minút).
6. A voňavá chrumkavá plnená žemla je hotová! Takto podobne si môžete pripraviť aj malé žemle alebo kaiserky. Miesto narezania na 8 dielov ich však stačí prekrojiť na 4 dieliky.
Zdieľať na
Zdieľaní