FOTORECEPT Ľahké hráškovo-tvarohové placky: Urobíte ich raz a stanú sa stálicou vašej kuchyne!

Zdravé placky

Za pár minút máte na stole chutný obed v podobe hráškových placiek (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Počas horúcich letných dní čoraz viac siahneme po receptoch, ktoré náš žalúdok ľahšie strávi. Ak aj vy hľadáte chutnú a rýchlu alternatívu k hlavnému jedlu alebo kľudne aj predjedlu na grilovačky, urobte si naše hráškovo-tvarohové placky.

Potrebujeme

  • 5 zemiakov
  • 1 balík mrazeného hrášku
  • 150 g nastrúhaného tvrdého syru
  • 1 žltú cibuľu
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červenú mletú papriku
  • cesnakové korenie
  • 3 PL špaldovej hladkej múky
  • 1 tvaroh
  • 1 vajíčko

Postup

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Vložíme ich do vriacej a osolenej vody a varíme až do úplného zmäknutia.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Približne 3 minúty pred koncom pridáme do hrnca aj hrášok, ktorý sme si predtým vytiahli z mrazničky. Povaríme a precedíme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do veľkej misy pridáme uvarené zemiaky s hráškom, celý tvaroh a 1 vajíčko. Všetko to zamiešame vidličkou – nechceme, aby sa nám ingrediencie úplne rozbili.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme korenie, múku a nakrájanú cibuľku.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Z hmoty vytvarujeme v rukách placku, ktorú dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov približne 25 až 30 minút. Podávame s ľahkým šalátom či samotné. K plackám sa výborne hodí aj domáci dresing, ktorý si pripravíte z bieleho jogurtu a byliniek. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
Zdroj: www.plnielanu.sk/MZ
Odporúčame