Počas horúcich letných dní čoraz viac siahneme po receptoch, ktoré náš žalúdok ľahšie strávi. Ak aj vy hľadáte chutnú a rýchlu alternatívu k hlavnému jedlu alebo kľudne aj predjedlu na grilovačky, urobte si naše hráškovo-tvarohové placky.
Potrebujeme
- 5 zemiakov
- 1 balík mrazeného hrášku
- 150 g nastrúhaného tvrdého syru
- 1 žltú cibuľu
- soľ
- čierne mleté korenie
- červenú mletú papriku
- cesnakové korenie
- 3 PL špaldovej hladkej múky
- 1 tvaroh
- 1 vajíčko
Postup
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Vložíme ich do vriacej a osolenej vody a varíme až do úplného zmäknutia.

Približne 3 minúty pred koncom pridáme do hrnca aj hrášok, ktorý sme si predtým vytiahli z mrazničky. Povaríme a precedíme.

Do veľkej misy pridáme uvarené zemiaky s hráškom, celý tvaroh a 1 vajíčko. Všetko to zamiešame vidličkou – nechceme, aby sa nám ingrediencie úplne rozbili.


Pridáme korenie, múku a nakrájanú cibuľku.

Z hmoty vytvarujeme v rukách placku, ktorú dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov približne 25 až 30 minút. Podávame s ľahkým šalátom či samotné. K plackám sa výborne hodí aj domáci dresing, ktorý si pripravíte z bieleho jogurtu a byliniek. Dobrú chuť!

Zdieľať na