Vo vzduchu cítiť jar a lesom sa už nesie jemná vôňa medvedieho cesnaku. Využite mladé listy zdravej bylinky a vyčarujte lákavý obed či desiatu napríklad na Veľkú noc! Roláda, naplnená šťavnatým morčacím mäsom, zahalená do krehkého plášťa z lístkového cesta, zahrá farbami a poteší pestrými chuťami. Oslávte príchod jari s vynikajúcim jedlom.
Budeme potrebovať:
- 250 g morčacích pŕs
- mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- 100 g jemnej salámy
- 60 g ovsených vločiek
- 2 vajcia
- 350 g lístkového cesta
- hrsť čerstvých listov medvedieho cesnaku
- celú rascu na posypanie
Mohlo by vás zaujať: Máte chuť na zmenu? Vyskúšajte 3 chutné a šťavnaté recepty z mletého mäsa
Postup:
- Morčacie prsia nakrájame na plátky, každý na tenko naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
- Salámu nastrúhame najemno, zmiešame s vločkami a 1 vajíčkom, ktoré zmes pekne spojí.
- Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika a začneme vrstviť pripravené suroviny. Najskôr rovnomerne nanesieme zmes z jemnej salámy, zakryjeme medvedím cesnakom, preložíme morčacími prsiami a na vrch uložíme ešte zopár lístkov medvedieho cesnaku.
- Okraje cesta preložíme smerom dnu a zavinieme do tvaru rolády. Presunieme na plech, vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vrch posypeme celou rascou a ešte trocha osolíme.
- Takto pripravenú roládu dáme do vyhriatej rúry a pečieme zhruba 30 minút pri teplote 200 °C.
- Dozlata upečenú roládu necháme mierne vychladnúť a nakrájame na plátky. Podávame so zemiakovou kašou alebo šalátom z čerstvej zeleniny.
Dobrú chuť
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok
Zdieľať na