Recept na dnes: Roláda z lístkového cesta s mäsom a medvedím cesnakom je špecialita na každý stôl

Pečená roláda

Roláda, naplnená šťavnatým morčacím mäsom, poteší pestrými chuťami (Zdroj: GettyImages)

Vo vzduchu cítiť jar a lesom sa už nesie jemná vôňa medvedieho cesnaku. Využite mladé listy zdravej bylinky a vyčarujte lákavý obed či desiatu napríklad na Veľkú noc! Roláda, naplnená šťavnatým morčacím mäsom, zahalená do krehkého plášťa z lístkového cesta, zahrá farbami a poteší pestrými chuťami. Oslávte príchod jari s vynikajúcim jedlom.

Budeme potrebovať:

  • 250 g morčacích pŕs
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • 100 g jemnej salámy
  • 60 g ovsených vločiek
  • 2 vajcia
  • 350 g lístkového cesta
  • hrsť čerstvých listov medvedieho cesnaku
  • celú rascu na posypanie

Mohlo by vás zaujať: Máte chuť na zmenu? Vyskúšajte 3 chutné a šťavnaté recepty z mletého mäsa


Postup:

  1. Morčacie prsia nakrájame na plátky, každý na tenko naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
  2. Salámu nastrúhame najemno, zmiešame s vločkami a 1 vajíčkom, ktoré zmes pekne spojí.
  3. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika a začneme vrstviť pripravené suroviny. Najskôr rovnomerne nanesieme zmes z jemnej salámy, zakryjeme medvedím cesnakom, preložíme morčacími prsiami a na vrch uložíme ešte zopár lístkov medvedieho cesnaku.
  4. Okraje cesta preložíme smerom dnu a zavinieme do tvaru rolády. Presunieme na plech, vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vrch posypeme celou rascou a ešte trocha osolíme.
  5. Takto pripravenú roládu dáme do vyhriatej rúry a pečieme zhruba 30 minút pri teplote 200 °C.
  6. Dozlata upečenú roládu necháme mierne vychladnúť a nakrájame na plátky. Podávame so zemiakovou kašou alebo šalátom z čerstvej zeleniny.

Dobrú chuť


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame