Recept na dnes: Roláda z lístkového cesta s mäsom a medvedím cesnakom je špecialita na každý stôl

Pečená roláda

Roláda, naplnená šťavnatým morčacím mäsom, poteší pestrými chuťami (Zdroj: GettyImages)

Vo vzduchu cítiť jar a lesom sa už nesie jemná vôňa medvedieho cesnaku. Využite mladé listy zdravej bylinky a vyčarujte lákavý obed či desiatu napríklad na Veľkú noc! Roláda, naplnená šťavnatým morčacím mäsom, zahalená do krehkého plášťa z lístkového cesta, zahrá farbami a poteší pestrými chuťami. Oslávte príchod jari s vynikajúcim jedlom.

Budeme potrebovať:

  • 250 g morčacích pŕs
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • 100 g jemnej salámy
  • 60 g ovsených vločiek
  • 2 vajcia
  • 350 g lístkového cesta
  • hrsť čerstvých listov medvedieho cesnaku
  • celú rascu na posypanie

Mohlo by vás zaujať: Máte chuť na zmenu? Vyskúšajte 3 chutné a šťavnaté recepty z mletého mäsa


Postup:

  1. Morčacie prsia nakrájame na plátky, každý na tenko naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
  2. Salámu nastrúhame najemno, zmiešame s vločkami a 1 vajíčkom, ktoré zmes pekne spojí.
  3. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika a začneme vrstviť pripravené suroviny. Najskôr rovnomerne nanesieme zmes z jemnej salámy, zakryjeme medvedím cesnakom, preložíme morčacími prsiami a na vrch uložíme ešte zopár lístkov medvedieho cesnaku.
  4. Okraje cesta preložíme smerom dnu a zavinieme do tvaru rolády. Presunieme na plech, vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vrch posypeme celou rascou a ešte trocha osolíme.
  5. Takto pripravenú roládu dáme do vyhriatej rúry a pečieme zhruba 30 minút pri teplote 200 °C.
  6. Dozlata upečenú roládu necháme mierne vychladnúť a nakrájame na plátky. Podávame so zemiakovou kašou alebo šalátom z čerstvej zeleniny.

Dobrú chuť


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close