Recept na dnes: Rozmýšľate, čo na večeru? Pripravte si s nami výbornú plnenú mexickú placku

Quesadillu si môžete pripraviť na viacero spôsobov, tento mexický sa ale rozhodne oplatí vyskúšať (Zdroj: Freepik/timolina)

Lámete si často hlavu nad tým, čo rýchle pripraviť na večeru pre veľkých jedákov? Ak aj vy máte členov domácnosti, ktorí nepohrdnú dobrým mäskom, vsaďte na tento overený recept. Quesadillu si môžete pripraviť na viacero spôsobov, tento mexický sa ale rozhodne oplatí vyskúšať.

Potrebujeme

  • 3 ks kuracích pŕs
  • 200 g goudy
  • 4 ks tortilla placiek
  • 1 veľkú červenú cibuľu
  • červené, zelené a žlté papriky
  • chilli podľa chuti
  • mletú červenú papriku, soľ, korenie
  • kyslú smotanu alebo barbecue omáčku na dochutenie

Postup

  1. Pripravte si kuracie mäsko. Očistite ho a nakrájajte na maličké rezance.
  2. Rozohrejte si olej a na panvici ho orestujte. Pridajte soľ a čierne korenie.
  3. Pred odstavením mäso zasypte červenou paprikou a krátko orestujte. Takto pripravené ho odložte bokom z panvice.
  4. Panvicu si opäť rozohrejte, pridajte do nej na plátky nakrájanú cibuľu a rezančeky papriky, pridajte soľ a korenie. Odporúčame nerestovať zeleninu viac ako 5 minút, má zostať jemne chrumkavá.
  5. Na suchej panvici si medzi tým orestujte tortilla placku, potrite barbecue omáčkou alebo kyslou smotanou.
  6. Naplňte ju mäskom, pridajte zeleninu a strúhanú goudu. Nechajte si miesto v placke tak, aby sa dala preložiť.
  7. Takto pripravenú tortillu opražte z oboch strán. Podávajte s dipom z barbecue omáčky, s kyslou smotanou alebo bielym jogurtom.

Sledujte náš Instagram

 

 

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame