Recept na dnes: Zákusok na poslednú chvíľu? Na perníkové rezy nemusíte vyťahovať váhu ani mixér!

Perníkové rezy s karamelovým krémom stihnete pripraviť aj na poslednú chvíľu (Zdroj: Freepik/azerbaijan_stockers)

Nestihli ste na blížiace sa sviatky upiecť nejaký rez? Ešte stále to môžete stihnúť. Svoju rodinu a priateľov tak potešíte jednoduchým, no efektným zákuskom. Perníkové rezy spájajú korenistý korpus s lahodným krémom z karamelového pudingu. Dlhšie čakať budete jedine na vychladnutie samotného perníka, inak vám príprava tohto perfektného receptu nezaberie veľa času.

Potrebujeme

1 hrnček = cca 250 ml

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa
  • 2 PL nasekaných orechov
  • 2 ČL škorice
  • 1 ČL strúhaného zázvoru
  • štipku mletého nového korenia
  • štipku muškátového orieška
  • slivkový lekvár
  • rum (voliteľné)

Na krém

  • 2 balenia karamelového pudingu v prášku
  • 600 ml mlieka (cca 2 a 1/3 hrnčeka)
  • 10 PL práškového cukru
  • 250 g zmäknutého masla
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 ČL škorice (voliteľné)

Postup

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Plech vysteľte papierom na pečenie alebo vymažte olejom a posypte múkou.
  2. Vo väčšej miske si pomocou metličky vyšľahajte vajcia s cukrom a zázvorom dopenista. Primiešajte olej a mlieko.
  3. Do zmesi preosejte múku, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a koreniny. Všetko premiešajte.
  4. Nakoniec do cesta primiešajte nasekané orechy. Zvoliť si môžete svoj obľúbený druh alebo kombináciu viacerých.
  5. Perník dajte piecť do vyhriatej rúry na približne 20 minút. Keď bude hotový, nechajte ho vychladnúť.
  6. Medzitým si môžete pripraviť krém. Z práškových pudingov, mlieka a cukru uvarte puding.
  7. Puding nechajte chvíľu postáť, aby trochu vychladol. Do ešte teplého primiešajte zmäknuté maslo spolu so škoricou a získate lahodný krém.
  8. Na perník natrite tenkú vrstvu slivkového lekváru, ktorý si môžete trochu rozriediť rumom. Následne naň naneste karamelový krém.
  9. Zákusok dajte zachladiť do chladničky a po stuhnutí ho ľubovoľne ozdobte. Zvoliť môžete čokoládové hoblinky alebo polevu.
👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
Pravdivý príbeh: Pred pár rokmi som našla recept na šťastný život, prezradím vám ho

Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame