Pripravte si palacinky inak: Ulahodia každému milovníkovi špenátu, farebne oživia každý tanier

Palacinky sú obľúbeným pokrmom takmer v každej slovenskej rodine (Zdroj: Freepik/irisskaya)

Palacinky sú obľúbeným pokrmom takmer v každej slovenskej rodine. Ak vás omrzela ich sladká podoba a hľadáte niečo nové, čím by ste sa zavďačili aj detským stravníkom a zároveň do ich jedálnička prepašovali (u detí nie príliš obľúbenej) listovej zeleniny, máme pre vás riešenie. Svojou výraznou zelenou farbou oživia letný stôl a skvelé na nich je, že ich môžete servírovať na slano aj na sladko, s rôznymi plnkami. My vám prinášame aj inšpiráciu na jednu konkrétnu náplň, ktorá váš očarí.

Potrebujeme

(na 8 ks palaciniek)

  • 330 ml mlieka
  • 74 g baby špenátu
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 25 g oleja do cesta + olej na panvicu
  • 2 vajcia
  • 130 g hladkej múky
  • soľ

Plnka

  • 100 g kyslej smotany
  • 100 g smotanového syra
  • soľ a korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g údeného lososa
  • 1 veľké zrelé avokádo
  • 5 reďkoviek
  • chilli papričku
  • jarnú cibuľku
  • bylinky na dozdobenie

Postup

  1. V mixéri si spolu premixujte špenát, bazalku a mlieko. Mixujte dôsledne, aby vám vznikla hladká tekutina.
  2. Pripravenú zmes pridajte do misky k múke, soli, vajciam a oleju. Vymiešajte hladké cesto, ktoré bude mať konzistenciu ako na klasické palacinky. Nechajte ho aspoň 5 minút odležať.
  3. Rozpáľte si panvicu s olejom a upečte si tenké palacinky. Medzi tým si pripravte náplň.
  4. V miske zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu, pridajte soľ, korenie a pretlačený cesnak. Plnku dobre premiešajte a dochuťte podľa svojej chuti.
  5. Pokrájajte si reďkovku, avokádo, cibuľku a chilli na tenké plátky. Lososa si môžete natrhať na menšie kúsky.
  6. Hotové vychladnuté palacinky naplňte pripravenou smotanovou zmesou a pridajte pripravenú zeleninu a kúsky lososa. Dozdobiť môžete ľubovoľnými bylinkami.

    Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame