Aj vy máte radi horalky? Táto legendárna maškrta je už neodmysliteľnou súčasťou Slovákov nielen pri túrach. Vyrobiť si ich viete aj doma. Ako na to?
Potrebujeme
- 6 tortové oblátky
- 4 PL Solamylu
- 250 g práškového cukru
- 180 g mletých vlašských orechov (použiť môžete aj arašidy)
- 4 PL kakaa
- 1 salko
- 250 g Palmarínu
- 150 g čokolády na varenie
- 2 cl mlieka
Postup
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme za stáleho miešania Palmarín, ku ktorému pridáme Solamyl so salkom a práškovým cukrom.
- Pridáme mleté vlašské orechy, kakao a poriadne premiešame.
- Zmes vylejeme a rovnomerne rozotrieme na oblátku. Pridáme druhú oblátku, krém a tento postup zopakujeme, až kým ho neukončíme čistou oblátkou.
- Na vrch položíme napríklad drevenú dosku, ktorá nám zaťaží pripravenú maškrtu. Celé to dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s mliekom. Stuhnuté oplátky pokrájame na menšie kúsky a následne ich z bočnej strany namáčame v rozpustenej čokoláde. Opäť dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky a môžeme podávať.
Zdieľať na