Recept na dnes: Horalky sú legendárna maškrtka, pripravte si ich doma

Domáca horalka

Túto legendárnu pochúťku si môžete pripraviť aj doma (Zdroj: GettyImages)

Aj vy máte radi horalky? Táto legendárna maškrta je už neodmysliteľnou súčasťou Slovákov nielen pri túrach. Vyrobiť si ich viete aj doma. Ako na to?

Potrebujeme

  • 6 tortové oblátky
  • 4 PL Solamylu
  • 250 g práškového cukru
  • 180 g mletých vlašských orechov (použiť môžete aj arašidy)
  • 4 PL kakaa
  • 1 salko
  • 250 g Palmarínu
  • 150 g čokolády na varenie
  • 2 cl mlieka

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme za stáleho miešania Palmarín, ku ktorému pridáme Solamyl so salkom a práškovým cukrom.
  2. Pridáme mleté vlašské orechy, kakao a poriadne premiešame.
  3. Zmes vylejeme a rovnomerne rozotrieme na oblátku. Pridáme druhú oblátku, krém a tento postup zopakujeme, až kým ho neukončíme čistou oblátkou.
  4. Na vrch položíme napríklad drevenú dosku, ktorá nám zaťaží pripravenú maškrtu. Celé to dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  5. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s mliekom. Stuhnuté oplátky pokrájame na menšie kúsky a následne ich z bočnej strany namáčame v rozpustenej čokoláde. Opäť dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky a môžeme podávať.

Hľadáte zaujímavé čítanie? Objavte 55 pravdivých príbehov v skvelej knihe!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame