Recept na dnes: Chrumkavé hrianky s krémovou nátierkou z čerstvého hrášku ulahodia aj vám

Pyré zo zeleného hrášku

Lahodná a zdravá nátierka zo zeleného hrášku (Zdroj: GettyImages)

Hrášok používame v kuchyni po celý rok. Avšak obyčajne sušený, mrazený alebo ten z konzervy. Čas, kedy si môžeme pochutnať na čerstvom hrášku je krátky. Využite preto sezónu a dajte si zdravé zelené guľôčky pokojne aj na raňajky. Samozrejme, nie len tak bez ničoho. Natrite si čerstvý zelený hrášok na hrianky v podobe jednoduchej nátierky.

Budeme potrebovať:

  • 200 g vylúpaného čerstvého zeleného hrášku
  • 1 ks jarnej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • šťavu z polovice citróna
  • 100 g krémového syra
  • soľ a čierne mleté korenie
  • obľúbený chlieb

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Sezóna hrachu je konečne tu: Využite ho v rýchlej krémovej polievke


Postup:

  1. Čerstvý zelený hrášok je škoda tepelne upravovať. Len čo by sme zničili to množstvo vitamínov, ktoré obsahuje. Iba ho prepláchneme a dáme do väčšej misy.
  2. Cibuľku nakrájame nadrobno a pridáme k hrášku spolu s prelisovaným cesnakom.
  3. Zeleninovú zmes pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a vymixujeme tyčovým mixérom dohladka.
  4. Do hráškového pyré zľahka vmiešame syr. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. Chlieb nakrájame na tenké krajce a opečieme na suchej panvici.
  6. Hotové hrianky potrieme hrubou vrstvou hráškovej nátierky. A aby nebolo hrášku málo, zopár guľôčok môžeme použiť ako ozdobu.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame