Zapekané cestoviny predstavujú jedlo tisícich tvárí. Dajú sa pripraviť v podstate z čohokoľvek. Ak boli doteraz vašim favoritom tie paradajkové so syrom, vyskúšajte jesennú verziu so sladkou kapustou. Vôňu húb a cesnaku si zamilujete.
Budeme potrebovať:
- 4 hrste sušených húb
- 1 hlávku sladkej kapusty
- 150 g cestovín penne
- 4 hrste sušených húb
- 3 cibule
- 3 lyžice oleja
- 5 strúčikov cesnaku
- 5 vajec
- 1 lyžicu hubového korenia
- 2 lyžičky sladkej mletej papriky
- 1 lyžičku rasce
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Huby namočíme aspoň na 15 minút do studenej vody a dobre umytú kapustu nahrubo postrúhame. Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody a pustíme sa do prípravy základu. Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a speníme na rozpálenom oleji. Pridáme huby, hubové korenie a pár minút restujeme.
K voňavej zmesi pripojíme kapustu, poprášime mletou paprikou, rascou a restujeme ešte 15 minút. Dochutíme soľou, korením a odstavíme. Uvarené cestoviny premiešame s prelisovaným cesnakom a 2 vajíčkami. Zvyšné vajcia rozšľaháme v čistej miske.
Cestovinovú zmes rozložíme na dno vymazanej zapekacej misy, prikryjeme kapustovým základom a všetko zalejeme vajíčkami. Pečieme na 200 °C približne 30 minút. Vrch má byť krásne chrumkavý a stred vláčny.
Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!
Zdieľať na