Recept na dnes: Tradičný ovocný nákyp sa dá urobiť aj inak, vyskúšajte ten s hruškami

Hruškový nákyp

Pripravte si modernú verziu nákypu s hruškami (Zdroj: GettyImages)

Ovocný nákyp poznáme mnohí zo školských jedálni. Niektorými milovaný, inými neobľubovaný pokrm sa však dá pripraviť aj na modernejší spôsob. Ako?

Potrebujeme

  • 2 zrelé hrušky
  • 1 pomelo
  • 2 PL sušených hrozienok
  • škoricový cukor
  • 2 PL masla
  • 2 PL jablkovej šťavy (nie džúsu)
  • 300 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 4 PL medu
  • 7 PL müsli (podľa veľkosti formy)
  • cca 60 gramov krupice

Postup

  1. Zapneme rúru na 180 stupňov Celzia, aby sa nám vyhriala. Následne očistíme ovocie, zbavíme ho jadierok a pokrájame na drobné kúsky. V miske ho zmiešame s hrozienkami aj s ovocnou šťavou.
  2. Formu, v ktorej budeme piecť nákyp, vytrieme maslom. Nezabudneme ani na okraje. Do formy vložíme ovocie, posypeme ho škoricovým cukrom. Pečieme približne 10 minút.
  3. Do hrnca dáme mlieko, privedieme ho k varu a prisypeme krupicu. Pripravíme ju ako obvykle, avšak s tým, že v závere zamiešame jedno vajíčko. Vylejeme ju na predpečené ovocie,
  4. Na záver posypeme nákyp müsli, polejeme ho medom a dáme ešte na 30 až 40 minút dopiecť do rúry. Prvých 20 minút pečieme pod alobalom.
  5. Nákyp podávame v miskách s tým, že vrch môžeme dozdobiť drobným ovocím, orieškami alebo kokosom.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame