FOTORECEPT Tento dedíme z generácie na generáciu: Neuhádnete, ktorá ingrediencia dodá plnenej paprike nezameniteľnú chuť!

Plnená paprika fotorecept

Plnená paprika patrí medzi klasiku, ktorá nikdy neomrzí (Zdroj: MZ)

Každý z nás pozná tú otravnú otázku: „Čo budem dnes variť?“ Namiesto vymýšľania nových a neraz exotických jedál, môže by stávkou na istotu nestarnúca klasika. My sme si vybrali na dnes plnenú papriku a veruže, len tak sa po nej doma zaprášilo. Pripravte si ju spolu s nami.

Potrebujeme

  • 10 väčších bielych paprík
  • 500 g bravčového mletého mäsa
  • 500 g mix bravčového a hovädzieho mletého mäsa
  • 1l rajčinového pretlaku
  • 200 g ryže
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • olej
  • hnedý cukor
  • klinčeky
  • celá škorica
  • čierne mleté korenie
  • čierne celé korenie
  • červená mletá paprika
  • majoránka
  • soľ
  • bobkový list

Postup

Ryžu si pripravíme klasickým spôsobom. Následne dáme do väčšej misky mleté mäso, ktoré dobre osolíme a okoreníme (čierne mleté korenie, červená mletá paprika, majoránka). Následne rukou premiešame.

Tip gazdinej: Nielen na prípravu mäsa sú výbornou pomôckou kuchynské jednorazové rukavice. 

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do zmesi teraz pridáme dve vajíčka a pretlačený cesnak. Keď je ryža hotová, necháme ju vychladnúť a následne ju pridáme do misky k mäsu. Opäť poriadne premiešame a necháme pár minút odpočívať.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Medzitým papriku zvrchu prekrojíme, zbavíme vnútorných žiliek a semiačok a dobre umyjeme. Následne ju naplníme mäsovou hmotou. Zo zvyšku vyformujeme mäsové guličky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do veľkého hrnca dáme trochu oleja a prisypeme približne 3 PL hnedého cukru. Ten necháme chvíľu rozpáliť. Prilejeme paradajkový pretlak, približne 4 dcl vody a osolíme. Pridáme bobkový list (asi 4 ks), 1 celú cibuľu a našu tajnú ingredienciu – 2 celé škorice a pár klinčekov. Varíme asi 5 minút, potom prilejeme 2 PL múky vymiešanej v 1,5 dcl mlieka. Vďaka tomu nám omáčka jemne zhustne.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Po zovretí vložíme do zmesi papriku a mäsové guličky. Na menšom plameni varíme približne 70 minút. Omáčka by mala mať sladkastý nádych. Podávame ju s knedľou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)


Zdroj: plnielanu.sk / MZ

Odporúčame