Tropická torta, ktorá vás okamžite prenesie na dovolenku: V hlavnej úlohe kiwi, kokos a jogurt, mňam!

Tropická torta

Tropicko-jogurtová torta si získa vaše chuťové poháriky (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Tento koláčik vzišiel z čistej improvizácie. Pozbierali sme, čo sme mali doma a začali tvoriť. Výsledkom bola nadýchaná torta s chutnou jogurtovou plnkou a tropickým ovocím. Nevydržala ani deň, taká bola chutná! Poďte si ju urobiť spolu s nami.

Potrebujeme

  • 250 g maslových sušienok
  • 100 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 5 PL strúhaný kokos
  • 2 vajíčka
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • dlhé piškóty
  • 2 dcl mlieka
  • 2 banány
  • 2 grécke ananásové jogurty
  • 4 ČL light salka
  • 3 zrelé kiwi
  • sušený ananás
  • kokosové plátky

Postup

Sušienky si rozrdvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Utľapkáme na dno tortovej formy a dáme piecť na 170 stupňov cca 10 minút. (My sme nechali 15 a ako môžete vidieť na fotografii, bolo to už priveľa).

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď sa korpus vychladne, tak naň dáme prvú vrstvu plnky. Tú urobíme tak, že v miske vyšľaháme približne 300 g mascarpone s vajíčkami, cukrom, kokosom a kypriacim práškom. Rozotrieme na korpus.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Teraz poukladáme navrch dlhé piškóty, ktoré predtým trochu namočíme do mlieka, aby zmäkli. Pomedzi piškóty dáme nakrájané plátky banánu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Nasleduje ďalšia vrstva. V miske zmiešame zvyšok mascarpone (cca 200 g) s dvomi gréckymi ananásovými jogurtami. Ak nám zostalo trochu mlieka, v ktorom sme namáčali piškóty, pokojne ho prilejme, aby sme ho zúžitkovali. Metličkou zmiešame a rozotrieme navrch.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Aby sme podporili sladkú chuť, tak sme navrch naniesli čajovou lyžicou pásiky light salka. Posledný bod však môžete vynechať, alebo dať salko až po upečení.

Tortu dáme piecť na 45 minút na približne 150 stupňov. Po upečení ozdobíme nakrájaným kiwi, ananásom a kokosom. Hotovo, môžeme podávať. Prajeme vám dobrú chuť!



Zdroj: plnielanu.sk/MZ

Odporúčame