Najlepšie nátierky na jednohubky: Recepty, ktoré si vaši hostia zamilujú

Pomazánky recepty

Prekvapte hostí chutnými jednohubkami (Zdroj: GettyImages)

Ak chcete mať istotu, že hosťom ulahodíte občerstvením, stavte na jednohubky. Vždy sa totiž rozchytajú medzi prvými a nikto sa nebude okúňať s ponúknutím. Nie sú náročné na prípravu a čo je ešte lepšie – pri správnej kombinácii ingrediencií si ich chuť zamiluje každý. Aby to nebola nuda, je dobré mať v zálohe niekoľko obľúbených receptov na nátierky na jednohubky, od pálivých až po jemne krémové.

Tradičná vajíčková nátierka

Budeme potrebovať:

  • 5 natvrdo uvarených vajec
  • 100 g masla
  • 1 lyžicu kyslej smotany
  • 1 lyžicu majonézy
  • 2 lyžičky horčice
  • zväzok pažítky/jarnej cibuľky
  • čierne mleté korenie, soľ

Postup: Uvarené vajíčka nakrájame nadrobno a zľahka vymiešame so zmäknutým maslom, smotanou, majonézou a horčicou. Pridáme pažítku, osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame na čerstvom pečive alebo s chrumkavými krekrami.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa www.PROZENY.cz (@prozenycz)


Mohlo by vás zaujať: Štyri nátierky pre pravých chlapov: Hitom je chrenová či oškvarková


Oškvarková nátierka nielen pre chlapov

Budeme potrebovať:

  • 300 g mletých bravčových oškvarkov
  • 3 lyžice plnotučnej horčice
  • 2 sterilizované uhorky
  • 3 natvrdo uvarené vajcia
  • 1 cibuľu
  • čierne mleté korenie, soľ

Postup: Jemne zomleté oškvarky vymiešame s horčicou a nakrájanými, natvrdo uvarenými vajíčkami. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, uhorky, soľ a mleté čierne korenie. Tradičnú chuť môžeme ozvláštniť aj primiešaním bryndze.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Muž v kuchyni ® (@muzvkuchyni)

Chrenová nátierka

Budeme potrebovať:

  • 60 g nastrúhaného chrenu
  • 1 mozzarellu
  • 150 g syrokrému
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • soľ

Postup: Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a vymixujeme ho extra hladkej, jemnej nátierky. Na ozvláštnenie farby môžeme pridať štipku kurkumy. Kto má rád ešte viac pikantnejšie chute, nemusí sa báť ani chilli.


Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Zdravé nátierky bez masla a syru, sú hotové za pár minút


Tuniaková nátierka

Budeme potrebovať:

  • 1 tuniaka v konzerve (cca 180 g)
  • 2 vajcia natvrdo
  • 2 zemiaky uvarené v šupke
  • 1 červenú cibuľu
  • 100 g masla
  • 6 lyžíc majonézy
  • 1 lyžicu horčice
  • čierne mleté korenie, soľ

Postup: Tuniaka potlačíme vidličkou, vymiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou a maslom. Pridáme nastrúhané zemiaky, vajíčka, majonézu a horčicu. Dôkladne premiešame, ochutíme soľou a korením.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Daniel Fečuan Fečo (@daniel.feco)

Nátierka z červenej repy

Budeme potrebovať:

  • 2 uvarené stredne veľké červené repy
  • 4 natvrdo uvarené vajíčka
  • 2 sterilizované uhorky
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžicu horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čierne mleté korenie, soľ

Postup: Cviklu aj vajíčka necháme po uvarení vychladnúť. Ošúpanú cviklu nastrúhame spolu s vajíčkami najemno. Pridáme prelisovaný cesnak, na drobné kúsky nakrájané uhorky, maslo, majonézu a horčicu. Vymiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme pár hodín odstáť v chlade. Na samotné jednohubky potom netreba veľa, postačí zdobenie pažítkou a vlašskými orechmi.


Mohlo by vás zaujať: Na raňajky, pre návštevu alebo k televízoru: Zoznam viac ako 40 overených nátierok sa vám vždy zíde


Nátierka z pečenej mrkvy

Budeme potrebovať:

  • 5 väčších mrkiev
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 150 g tučného tvarohu
  • 2 lyžice šťavy z citróna
  • čierne mleté korenie, soľ

Postup: Mrkvu očistíme, nakrájame na hranolky a v miske zmiešame s olivovým olejom. Upečieme ju v rúre do mäkka. Do mixéra vložíme vychladnutú upečenú mrkvu, tvaroh, štavu z citróna a vymixujeme dohladka. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Mrkvu v receptúre môžeme nahradiť aj tekvicou hokkaido alebo batátmi.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jeme zdravo (@jemezdravo.eu)

Výborná kápiová nátierka

Budeme potrebovať:

  • 1 kápiu
  • 1 šalotku
  • 250 g tvarohu
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžičku mletej sladkej červenej papriky
  • soľ

Postup: Ako prvé nakrájame kápiu na malé kocky. Šalotku nakrájame nadrobno a necháme speniť na panvici na lyžici masla. Zľahka pridáme prehriať kúsky kápie a následne panvicu odložíme zo sporáka. Tvaroh vymiešame so zmäknutým maslom, soľou a mletou paprikou. Vmiešame vychladnutý obsah panvice.



Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame