Dostali ste chuť na paštétu Májku, no doma ju nemáte a nechce sa vám po ňu bežať do obchodu? Žiaden problém, vyrobiť si ju môžete aj sami, je to úplne jednoduché!
Potrebujete:
- 30 dkg kuracej pečienky
- 5 dkg slaninky
- 4dkg masla
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžičku mletého korenia
- majoránku
- soľ
- ½ lyžice sladkej smotany na šľahanie
Postup:
Najprv nakrájajte kuraciu pečeň na malé kúsky.
Potom nakrájajte aj cibuľu a slaninku a usmažte ich na masle alebo na oleji.
K nim pridajte pečienky a poduste ich. Keď pečienka začne mať svetlejšiu farbu, pridajte korenie a majoránku. Ďalej na to roztlačte cesnak a mäso zalejte vodou. Pečienku poduste, až kým nebude bez šťavy.
Pridajte soľ a nechajte vychladnúť.
Keď to máte úplne vychladnuté, vezmite mlynček na mäso a mäsko pomeľte. Potom vezmite mixér a zmes vyšľahajte aj so sladkou smotanou.
A je to! Teraz si už paštétu stačí len vychutnať s čerstvým pečivom! Čo na ňu hovoríte?
Zdieľať na
Zdieľaní