Výroba vlastných ochutených sirupov doma je super jednoduchá. Všetko, čo potrebujete, je trochu cukru, vody a dochucovadiel, než budete mať sladký, hustý a lepkavý sirup, ktorý priam čaká na primiešanie do vašej rannej kávy. Rovnako ho môžete použiť aj ako polevu na lievance, toasty či iné raňajkové pochutiny.
Ingrediencie:
- 1 šálka pekanových orechov, jemne nasekaných
- 1 šálka ošúpaných gaštanov, jemne nasekaných
- 2 šálky tmavého kukuričného sirupu
- ⅓ šálky tmavohnedého cukru
- ½ šálky vody
- 1 ČL vanilky
Postup:
Predtým, ako začnete, najprv gaštany dôkladne umyte a nechajte ich vyschnúť. Potom vezmite a zľahka nasekajte pekanové orechy a gaštany, dajte však pozor, aby po osekaní neboli príliš malé.


Do hrnca pridajte tmavý kukuričný sirup, tmavohnedý cukor a vodu. Zmeňte teplotu na strednú a priveďte do varu. Miešajte 1 minútu.

Nastal čas vmiešať orechy s gaštanmi. Zmes nechajte ešte 1 minútu pobublať, potom ju odstráňte z ohňa a pridajte vanilku.
Sirup skladujte v nádobách s uzáverom. Orechy môžete prepasírovať zo sirupu alebo ich nechať vcelku. Keď sa budú v sirupe lúhovať, sirupu to dodá väčšiu chuť. Tento sirup vydrží v chladničke až 3 týždne.

Zdieľať na
Zdieľaní