Chrumkavé slané sucháre sú fantastickým spôsobom, ako minúť staršie rožky či bagety. Navyše sa s ich prípravou v kuchyni ani dlho nezdržíte a môžete ich ochutiť svojou obľúbenou zmesou korenín a byliniek. Podávajte ich napríklad namiesto krutónov do krémových polievok alebo k rôznym dipom.
Potrebujeme
- 2 staršie rožky alebo bagetu
- 2 PL olivového oleja alebo rozpusteného masla
- 1 – 3 ČL vybranej zmesi korenia alebo byliniek, napríklad grilovacieho alebo korenia na pizzu
- pretlačený cesnak podľa chuti (voliteľné)
- soľ podľa potreby, ak sa nenachádza v dochucovacej zmesi, postačí ½ ČL
Postup
Rúru predhrejte na 190 °C a plech vysteľte papierom na pečenie.
Pečivo nakrájajte na tenké kúsky, ktoré naukladajte na plech.

Kúsky pečiva pokvapkajte olejom, posypte soľou a koreninovou zmesou. Rukou kúsky ešte trochu poprehŕňajte, aby sa obalili v oleji a koreninách.
Pečte približne 10 minút alebo pokým nebudú sucháre dozlatista upečené a chrumkavé.
Sucháre nechajte na plechu trochu vychladnúť. Hotové si ich môžete vychutnať samotné, s obľúbeným dipom alebo v krémovej polievke.
Vo vzduchotesnej nádobe vám vydržia aj dva týždne. Ak chcete aby boli znovu chrumkavé, dajte ich na 5 minút znovu zohriať do rúry.

Variácie
Ponúkame vám aj ďalšie nápady na príchute suchárov, ktoré môžete použiť namiesto korenín uvedených v recepte.
- S čiernym korením: ½ ČL soli+½ ČL čierneho korenia
- So sušeným cesnakom: ½ ČL soli + ½ ČL sušeného cesnaku v prášku
- S makom a sezamom: zmiešajte po ½ ČL soli, makových semienok, čierneho a bieleho sezamu, sušeného cesnaku a cibule
- Parmezánové: ½ ČL soli + ½ ČL sušeného cesnaku + strúhaný parmezán
- Pikantné: ½ ČL soli + 1 ČL čili vločiek
- S údenou príchuťou: ½ ČL soli + ½ ČL údenej sladkej mletej papriky
- Rozmarínové: ½ ČL soli + ½ ČL sušeného cesnaku +1 vetvička rozmarínu, nakrájaná nadrobno
- Na sladko: 1 ČL cukru + ½ ČL škorice
Zdieľať na
Zdieľaní