Recept na dnes: Voňavé hrianky s čertovskou mäsovou zmesou, rýchly obed či večera pre hladné brušká

Jedlo na tanieri

Voňavé hrianky s čertovskou mäsovou zmesou zachutia aj vám (Zdroj: GettyImages)

Hrianky si mnohí dávajú zvyčajne na raňajky, no môžu byť skvelou voľbou aj na večeru. Napríklad ako chrumkavý a voňavý opečený chlebík s bohatou nádielkou pikantného hovädzieho mäsa. Ideálny nápad, ako zužitkovať starší chlieb a zahnať hlad behom chvíľky. Už pri čítaní receptu vám potečú slinky.

Budeme potrebovať:

– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 čili papričku
– olej
– 300 g mletého hovädzieho mäsa
– 1 červenú papriku
– 2 paradajky
– 3 lyžice paradajkového pretlaku
– soľ
– mleté čierne korenie
– starší chlieb
– strúhaný syr na posypanie
– čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať


Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Tradičný pikant z červenej papriky podľa overeného postupu


Postup:

1. Cibuľu, 1 strúčik cesnaku a čili papričku nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso a niekoľko minút restujeme.

2. Papriku a paradajky umyjeme, nakrájame na tenké prúžky, pridáme do zmesi, zalejeme paradajkovým pretlakom a dusíme.

3. Keď omáčka zhustne, odstavíme, dochutíme soľou a korením podľa chuti.

4. Chlieb nakrájame na tenké krajce a opekáme na troche oleja dozlata. Hotové hrianky preložíme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného tuku. Vezmeme strúčik cesnaku a potrieme vrch každého chlebíka. Cesnak tak bude krásne voňať a štekliť na jazyku.

5. Ešte teplé vyložíme na tanier, prelejeme mäsovou zmesou, posypeme strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame