Recept na dnes: Voňavé hrianky s čertovskou mäsovou zmesou, rýchly obed či večera pre hladné brušká

Jedlo na tanieri

Voňavé hrianky s čertovskou mäsovou zmesou zachutia aj vám (Zdroj: GettyImages)

Hrianky si mnohí dávajú zvyčajne na raňajky, no môžu byť skvelou voľbou aj na večeru. Napríklad ako chrumkavý a voňavý opečený chlebík s bohatou nádielkou pikantného hovädzieho mäsa. Ideálny nápad, ako zužitkovať starší chlieb a zahnať hlad behom chvíľky. Už pri čítaní receptu vám potečú slinky.

Budeme potrebovať:

– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 čili papričku
– olej
– 300 g mletého hovädzieho mäsa
– 1 červenú papriku
– 2 paradajky
– 3 lyžice paradajkového pretlaku
– soľ
– mleté čierne korenie
– starší chlieb
– strúhaný syr na posypanie
– čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať


Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Tradičný pikant z červenej papriky podľa overeného postupu


Postup:

1. Cibuľu, 1 strúčik cesnaku a čili papričku nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso a niekoľko minút restujeme.

2. Papriku a paradajky umyjeme, nakrájame na tenké prúžky, pridáme do zmesi, zalejeme paradajkovým pretlakom a dusíme.

3. Keď omáčka zhustne, odstavíme, dochutíme soľou a korením podľa chuti.

4. Chlieb nakrájame na tenké krajce a opekáme na troche oleja dozlata. Hotové hrianky preložíme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného tuku. Vezmeme strúčik cesnaku a potrieme vrch každého chlebíka. Cesnak tak bude krásne voňať a štekliť na jazyku.

5. Ešte teplé vyložíme na tanier, prelejeme mäsovou zmesou, posypeme strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close