FOTORECEPT Parížsky šalát, ako ho robím ja: Tej chuti neodoláte, najlepší je s čerstvým pečivom!

Domáci parížsky šalát, Fotorecept

Domáci parížsky šalát zachutí celej rodine (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Za bývalého režimu bol parížsky šalát hviezdou mliečnych bufetov. V kombinácii s čerstvým rožkom ste mali parádnu desiatu, rýchly obed či večeru doslova za pár halierov. V originálnej receptúre dominuje parížska saláma a hrášok, dobrý domáci „parižák“ sa ale dá urobiť aj inak. Presvedčila ma o tom moja šikovná neter, ktorá ho pripravuje po svojom. Poviem vám, že mu ozaj nič nechýba, azda iba tie staré dobré rožky.

Budeme potrebovať:

– 2 veľké mrkvy
– 2 červené cibule
– 1 lyžicu octu
– 1 lyžicu cukru
– 1 dcl vody
– 1 lyžicu olivového oleja
– 500 g akejkoľvek mäkkej salámy
– 1 plechovku sladkej kukurice
– 400 g majonézy
– soľ a čierne mleté korenie na dochutenie


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáci Cézar šalát: Výdatná a chutná večera za pár minút


Postup:

Domáci parížsky šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Aby šlo varenie od ruky, nachystáme si všetky ingrediencie. Očistenú mrkvu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a kukuricu zlejeme z nálevu. Salámu jednoducho nastrúhame. Parížsky šalát sa obyčajne pripravuje z nakrájanej salámy, no prečo si to neuľahčiť. Ušetríme čas a parižák bude rovnako dobrý.

Domáci parížsky šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Mrkvu dáme spolu s cibuľou do hrnca a podlejeme vodou. Pridáme ocot, cukor a štipku korenia. Všetko chvíľu podusíme. Zelenina nemusí byť úplne mäkká. My máme radi, keď v šaláte pekne chrúme. Hotovú zeleninu polejeme lyžicou oleja a necháme mierne vychladnúť.

Domáci parížsky šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. K saláme pridáme kukuricu.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Šalát, ktorý zasýti a ešte je aj zdravý? Tento máte raz-dva a bez výčitiek!


Domáci parížsky šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Do misy dáme zeleninu a majonézu.

Domáci parížsky šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Všetko poriadne premiešame a ochutnáme. Pre istotu aj niekoľkokrát. Podľa potreby dochutíme soľou, korením a ak treba, nehanbíme sa pridať ešte trocha octu.

Domáci parížsky šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

6. Šalát vraj chutí najlepšie odležaný. My sa ale radi vyhovárame na pravidlo, že jedlo je najlepšie čerstvé. A preto ho zjeme hneď.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame