Jarná cibuľka by v našom jedálničku v tomto ročnom období nemala chýbať. Obsahuje veľa vitamínov a minerálnych látok, a okrem pozitív pre zdravie, je aj skvelým pomocníkom v boji s jarnou únavou. Na tanieri pritom vôbec nie je nudná. Ak si chcete dopriať trochu exotiky, stačí ju spojiť s kuracím mäsom, kešu orieškami a korením. A čo je skvelé, príprava vám nezaberie viac ako pol hodinky.
Potrebujeme:
- 400 g kuracích pŕs
- 100 g pražených slaných kešu orieškov
- 2 jarné cibuľky aj s vňaťou
- 1 cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- čili papričku (čerstvú alebo sušenú)
- 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 2 polievkové lyžice trstinového cukru
- kukuričný škrob
- 1 čajovú lyžičku kari korenia
- 1 čajovú lyžičku kurkumy
- olej
- vývar na podliatie
Mohlo by vás zaujať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút
Postup:

1. Cibuľu, cesnak a chilli nakrájame najemno. Kešu oriešky nasekáme na malé kúsky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska.

2. Kuracie prsia pokrájané na rezančeky obalíme v škrobovej múčke.

3. V panvici alebo woku rozpálime olej a mäso na ňom opražíme dozlatista. Pridáme cesnak, cibuľu, chilli a posekané kešu. Poprášime kari korením a kurkumou, všetko dobre premiešame a krátko restujeme.

4. Ochutíme sójovou omáčkou a cukrom a opäť chvíľu restujeme. Ak by sa cukor začal pripekať, podlejeme troškou vývaru. Nakoniec pridáme jarnú cibuľku a restujeme ešte pár minút. Podávame s ryžou, ktorú takisto môžeme ozdobiť mladou cibuľkou.
Zdieľať na
Zdieľaní