Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút

Kuracina

photl.com

Vyváranie cez pracovný týždeň asi nie je z časových dôvodov bežné u väčšiny z vás. Ak vám už ale lezú hore krkom chleby s nátierkami, konzervy, párky či cestoviny, vyskúšajte si pripraviť niečo lepšie. Kuracie „rýchlovky“ vám zaberú len pár minút a oživia váš stereotypný jedálny lístok. Z času vám pritom neukroja takmer nič navyše. Necháte sa inšpirovať kúskami v cestíčku, výborným perkeltom, alebo vás nadchne chutné soté vo vajci?

Soté vo vajci

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu worcestrovej omáčky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • 1 lyžičku kari korenia
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie

Postup: Kuracie plátky nakrájame na tenké pásiky alebo malé štvorce. Všetky ostatné ingrediencie zmiešame a kuracie kúsky namočíme do zmesi. Ak si to pripravíme večer pred dňom varenia, môžeme ich nechať marinovať pokojne cez noc a po príchode domov už len vytiahneme z chladničky a opečieme na oleji. Kuracina je hotová rýchlo, preto stačí kúsky opekať asi 5 – 10 minút. Podávame so šalátom alebo opekanými zemiakmi.


Mohlo by vás zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Marinované v cestíčku

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice worcestrovej omáčky
  • 1 lyžičku soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky grilovacieho korenia
  • 2 lyžice oleja
  • korenie

Cestíčko:

  • 2 stredné zemiaky
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1 vajce

Postup: Kuracie prsia nakrájame na kúsky. V mise rozmiešame sójovú a worcestrovú omáčku, soľ, korenie, grilovacie korenie a prelisovaný cesnak. Zmes poriadne premiešame, pridáme do nej kuracie kúsky a opäť poriadne zamiešame. Odložíme odpočívať do chladničky. Túto časť si môžeme takisto pripraviť deň vopred, čím si uľahčíme prácu. Na cestíčko vymiešame rozmixované zemiaky, s múkou a vajcom. Do cestíčka pridáme naložené mäso a vyprážame na oleji, po dobu asi 5 – 10 minút.


Tiež by vás mohlo zaujať: Mäso bez škodlivých látok a zvyškov hormónov? Takto spoznáte kvalitnú kuracinu!


Rýchly paprikáš

Potrebujeme:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1 strednú cibuľu
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • vegetu
  • 2 lyžičky červenej papriky

Postup: Cibuľu nakrájame na drobno a dáme pražiť na olej. Medzitým si poriadne umyjeme a na kúsky pokrájame kuracie mäso. Ak máte stehná, krídla, alebo iné celé časti, ponechajte ich v celku. Asi minútu pred tým, ako ku cibuli pridáme mäso, nasypeme do nej červenú papriku a chvíľku popražíme. Následne pridáme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme aj vegetu, zalejeme vodou a necháme polhodinu dusiť, pričom proces kontrolujeme a podľa potreby vodu dolievame. Na záver môžeme podľa potreby a chuti zahustiť. Podávame s varenými zemiakmi alebo s ryžou.


Máte v obľube kuracie mäso? Aké chutné jedlá si z neho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: photl.com, photl.com, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close