Uvarte si božskú maškrtu, akou je nektárinkový džem. Toto sladké ovocie sa perfektne hodí na prípravu džemu a v zime vám, už aj len jedna lyžička z neho, chuťou aj vôňou pripomenie horúce letné dni. Použijete ho na pečivo, na palacinky alebo na koláče, a preto si urobte čas a pripravte si vlastný džem do zásoby. Nebudete to ľutovať.
Potrebujeme
- 6 šálok nektáriniek nakrájaných na kocky
- 3 šálky cukru
- 4 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL korenín podľa vlastného výberu (napríklad semienok z vanilkového struku)
Postup
- Nakrájané kúsky nektáriniek nasypeme do hrnca a pridáme malé množstvo vody. Varíme na strednom plameni, občasne miešame a privedieme k varu.
- Varíme dovtedy, kým ovocie nezačne byť akoby priehľadné, potom pridáme cukor a premiešame.
- Nakoniec vmiešame citrónovú šťavu, vybranú koreninu a dobre premiešame. Odstavíme z ohňa.
- Nektárinkový džem nalejeme do čistých pohárov, zavrieme ich a obrátime hore dnom.
Zdieľať na