Nie je nič lepšie, ako si po celom dni dopriať zaslúženú pauzu a ulahodiť aj našim chuťovým bunkám. Pokiaľ milujete čokoládu, pripravte si ju v jej tekutej podobe.
Je skvelá nielen počas zimných mesiacov, kedy zahraje, ale aj počas teplejších dní, pretože denná konzumácia malého množstva horkej čokolády môže pomôcť znížiť hodnoty stresových hormónov v organizme. Chutí skrátka fantasticky v akomkoľvek ročnom období.
Potrebujeme
- 1,5 dcl vody
- 70 g kvalitného kakaa
- 500 ml plnotučného mlieka
- 30 g cukru
- 1 vanilínový cukor
- 1 ČL perníkového korenia
- štipka soli
- 200 g kvalitnej aspoň 70 % čokolády
- smotana na šľahanie
- Voliteľné prísady na ozdobu: marshmallows, jahody, banán, pistácie….
Postup
- Do hrnca nalejeme vodu a pridáme kakao, ktoré stále miešame, až kým sa nerozpustí.
- Zalejeme mliekom a pridáme cukor s korením a štipkou soli. Miešame až kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Pridáme nalámanú čokoládu, necháme asi 2 minútky povrieť a opäť rozšľaháme. Ak sa nám zdá byť zmes príliš tuhá, môžeme doliať trochu mlieka alebo vody.
- V miske mixérom urobíme zo smotany šľahačku.
- Do hrnčeka dáme horúcu čokoládu, pridáme šľahačku a dozdobíme podľa chuti. Môže to byť marshmallows, nakrájané banány, oriešky, jahody alebo sezónne ovocie. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní