Recept na dnes: Pripravte si domácu horúcu čokoládu, prospeje vašej mysli aj v lete

Horúca čokoláda

Horúcu čokoládu si môžete pripraviť aj v lete (Zdroj: GettyImages)

Nie je nič lepšie, ako si po celom dni dopriať zaslúženú pauzu a ulahodiť aj našim chuťovým bunkám. Pokiaľ milujete čokoládu, pripravte si ju v jej tekutej podobe.

Je skvelá nielen počas zimných mesiacov, kedy zahraje, ale aj počas teplejších dní, pretože denná konzumácia malého množstva horkej čokolády môže pomôcť znížiť hodnoty stresových hormónov v organizme. Chutí skrátka fantasticky v akomkoľvek ročnom období.

Potrebujeme

  • 1,5 dcl vody
  • 70 g kvalitného kakaa
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 30 g cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 ČL perníkového korenia
  • štipka soli
  • 200 g kvalitnej aspoň 70 % čokolády
  • smotana na šľahanie
  • Voliteľné prísady na ozdobu: marshmallows, jahody, banán, pistácie….

Postup

  1. Do hrnca nalejeme vodu a pridáme kakao, ktoré stále miešame, až kým sa nerozpustí.
  2. Zalejeme mliekom a pridáme cukor s korením a štipkou soli. Miešame až kým sa cukor úplne nerozpustí.
  3. Pridáme nalámanú čokoládu, necháme asi 2 minútky povrieť a opäť rozšľaháme. Ak sa nám zdá byť zmes príliš tuhá, môžeme doliať trochu mlieka alebo vody.
  4. V miske mixérom urobíme zo smotany šľahačku.
  5. Do hrnčeka dáme horúcu čokoládu, pridáme šľahačku a dozdobíme podľa chuti. Môže to byť marshmallows, nakrájané banány, oriešky, jahody alebo sezónne ovocie. Dobrú chuť!

Hľadáte zaujímavé čítanie? Objavte 55 pravdivých príbehov v skvelej knihe!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame