Nadýchaná šľahačka, ktorá drží tvar: S našimi trikmi nebudete potrebovať stužovač ani želatínu!

Šľahačka vám s našimi trikmi vydrží aj niekoľko dní (Zdroj: Pixabay/RitaE)

Kopček nadýchanej šľahačky dokáže povzniesť každý dezert, no radi si ho doprajeme aj k palacinkám či pudingu. Čerstvo pripravená šľahačka je najlepšou voľbou, no občas sa stane, že ju potrebujeme nachystať dopredu. Bez stužovača však dlho nevydrží, pretože sa začne spúšťať. Ak ho práve nemáte po ruke alebo sa chcete vyhnúť použitiu želatíny, môžete vyskúšať niektorý z našich trikov. Vďaka nim bude šľahačka krásne držať svoj tvar niekoľko hodín a dokonca aj dní.

Šľahačka, ktorá vydrží približne 12 hodín

Chystáte sa šľahačku minúť v priebehu niekoľkých hodín? Potom vám na jej stuženie stačí práškový cukor, kukuričný škrob či grécky jogurt.

Práškový cukor: Práškový cukor obsahuje malé množstvo kukuričného škrobu, ktorý šľahačku na pár hodín dostatočne stabilizuje. Do 250 ml smotany pridajte pred šľahaním 1 lyžicu práškového cukru. Šľahačka zostane nadýchaná a jemne sladká.

Pridajte do šľahačky práškový cukor či kukuričný škrob (Zdroj: Unsplash/Sorin Gheorghita)

Kukuričný škrob: Ozdobne nastriekaná šľahačka si dlhšie udrží svoj tvar, keď k práškovému cukru pridáte do smotany aj za zarovnanú lyžicu kukuričného škrobu. Vo výsledku jeho chuť vôbec nebudete cítiť.

Grécky jogurt: Nahraďte štvrtinu množstva smotany gréckym jogurtom. Šľahačka nadobudne vďaka jogurtu hodvábnu jemnosť, no zároveň získa jeho špecifickú príchuť. Smotanu najskôr našľahajte na jemné špičky, pridajte práškový cukor a jogurt a vyšľahajte. Osladiť ju môžete aj vanilkovým cukrom či medom.

Nadýchaná šľahačka, ktorá vydrží až dva dni

S pomocou cukríkov, sušeného mlieka alebo práškového pudingu zostane šľahačka ako čerstvo vyšľahaná až dva dni.

Cukríky marshmallow: Známe cukríky obsahujú želatínu a preto dokážu skvelo stabilizovať šľahačku. Na rozdiel od prípravy želatíny, je tento postup oveľa jednoduchší. V mikrovlnnej rúre rozpusťte za kopcovitú lyžicu nakrájaných cukríkov marshmallow. Trvať by to malo 5 – 10 sekúnd. Rozpustené cukríky potom premiešajte a pridajte k 250 ml smotany. Vyšľahajte na strednej rýchlosti dotuha.

👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
Nápady na zázvorové čaje: Príjemne vás zahrejú a poskytnú úľavu nielen pri prechladnutí
Šlahačka bude úžasne krémová (Zdroj: Pixabay/marbus_79)

Sušené mlieko: Pridaním lyžice sušeného mlieka na 250 ml smotany dosiahnete extra krémovú šľahačku. Ostatné stužovače môžu štruktúru šľahačky trochu zmeniť, no sušené mlieko obsahuje mliečne bielkoviny, vďaka čomu ju nezmení skoro vôbec. Vo výsledku jej navyše dodá výraznejšiu chuť. Sušené mlieko stačí zamiešať s práškovým cukrom a pridať pred šľahaním do smotany.

Puding bez varenia: Tento postup sa hodí na prípravu šľahačky, ktorú budete ozdobne striekať na koláče, pretože dostatočne stuhne a udrží si svoj tvar. Spolu s práškovým cukrom pridajte do 250 ml smotany 1 PL vanilkového alebo podľa chuti aj čokoládového pudingu v prášku. Šľahačka bude chuťou trochu pripomínať puding.

Zdobenie si udrží svoj tvar (Zdroj Unsplash/Yonko Kilasi)

Ako sa vám páči náš magazín? Podeľte sa s nami o svoj názor


Zdroj: plnielanu.sk, thekitchn.com
Odporúčame