Chladné broskyňové lassí je netradičnou verziou tradičného indického nápoja. Lassí sa vyrába z jogurtu a vody s pridaním rôznych ochucovadiel. Najčastejšie sa pripravuje z manga a údajne je to prvé jogurtové smoothie na svete. Vďaka osviežujúcej chuti sa ideálne hodí na horúce letné dni. Broskyňová verzia tohto nápoja z neho robí lokálnejšiu a dostupnejšiu pochúťku aj v našich končinách.
Lahodné broskyňové lassí so štipkou kardamómu
Tento nápoj je pripravený za pár sekúnd a môže byť tak súčasťou raňajok, ako aj popoludňajšieho oddychu. Okrem žiadaného letného osvieženia poskytne organizmu aj dávku bielkovín.
Potrebujeme
- 1 veľká broskyňa nakrájaná na malé kocky (približne 1 šálka ovocia)
- ¾ šálky bieleho gréckeho jogurtu
- ¼ šálky mlieka (môže byť aj mandľové alebo ovsené)
- 1 PL medu
- ¼ ČL mletého kardamómu
- štipka morskej soli
V mixéri najemno rozmiešame jogurt, mlieko, med, kardamóm a soľ. Hotový nápoj podávame s kockami ľadu. Z tohto množstva surovín vyjdú dve porcie.
Zdieľať na