Milovaná i nenávidená kuracia pečeň: Vyskúšajte tieto chutné recepty

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi kuraciu pečeň?

Kuraciu pečeň ľudia buď nenávidia alebo milujú

Kuraciu pečeň ľudia buď nenávidia alebo milujú. Tak či tak, ide o chutné mäso s charakteristickou chuťou, ktoré sa dá pripraviť na rôzne spôsoby a v rôznych kombináciách. Či už ste fanúšikmi jednoduchej prípravy na panvici s cibuľkou, alebo radi vyskúšate niečo nové, inšpirujte sa nasledovnými receptami.


Hydinový ražeň

Potrebujeme:

  • 200 g kuracej pečene
  • 400 g kuracieho mäsa
  • 50 g údenej slaniny
  • 1 cibuľu
  • soľ a čierne korenie
  • olej

Postup: Kuracie pečienky nakrájame na malé kúsky, rovnako aj kuracie mäso, ktoré osolíme a okoreníme. Pečeň za surova nesolíme, inak pri príprave stvrdne. Na kúsky nakrájame slaninu a striedavo napichujeme pečeň, mäso, slaninu a cibuľu. Najskôr ražeň sprudka opražíme na panvici, potom približne 45 minút dopekáme na miernom ohni v rúre. Podávame s čerstvým pečivom alebo zemiakmi, prípadne zemiakovou kašou.


Mohlo by vás zaujímať: Husacie hody u vás doma: Pripravte si ich podľa našich receptov!


 

Pečeň po zemplínsky

Potrebujeme:

  • 500 g kuracej pečene
  • 700 g zemiakov
  • bravčovú masť
  • 1 cibuľu
  • 2 párky
  • 2 kyslé uhorky
  • strúhaný syr
  • rascu
  • čierne korenie a soľ

Postup: Zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme ju na masti. Pridáme na rezance nakrájanú pečeň a okoreníme ju. Po pár minútach pridáme na kolieska nakrájané párky, na kocky nakrájané uhorky a uvarené zemiaky. Posolíme. Naporcujeme na tanier a zasypeme strúhaným syrom.


Mohlo by vás zaujímať: Čas na parádnu grilovačku: Inšpirujte sa týmito 5 tipmi a úspech máte zaručený


 

Kuracia pečeň s jablkami

Potrebujeme:

  • 500 g kuracej pečene
  • 2 cibule
  • 2 jablká
  • hladkú múku
  • olej
  • majorán
  • tymián
  • soľ a čierne korenie
  • petržlenovú vňať

Postup: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Jablká očistíme a zbavíme jadrovníka. Pečeň obalíme v múke zmiešanej s čiernym korením a sprudka osmažíme na oleji. Solíme až keď bude pečeň mäkká. Následne opražíme cibuľu. Keď je hotová, na panvicu pridáme tiež jablká nakrájané na malé kocky. Pokoreníme. Na tanieri pokladáme pečeň na jablká, navrch cibuľu a zdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou.


 

Na aké spôsoby si kuraciu pečeň pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • Pavel Multáň 20.11.2018, 07:45

    Uatorivi receptu odkazujem že kuracie pečienky ak osolíme nestvrdnú to len ravčové a hovädzie pečienky tvrdnú

1

Pridať komentár