FOTORECEPT Kurací paprikáš, to je skutočná klasika: Pripravujete ho takto aj vy?

Kurací paprikáš

plnielanu.sk

Paprikáš je maďarské národné jedlo, ktoré ma nepochybne fanúšikov aj u nás. Konieckoncov, maďarská kuchyňa mala vždy na tú slovenskú pomerne veľký vplyv. 

Mimochodom, viete, že papríkáš a perkelt nie sú tým istým jedlom? Do druhého menovaného nepridávame smotanu, obsahuje tiež menej papriky a cibule.

Potrebujeme:

  • stehná a krídla z jedného kuraťa
  • 200 ml kyslej smotany
  • 200 ml sladkej smotany
  • 1 PL červenej mletej papriky
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 PL bravčovej masti
  • bobkový list
  • soľ, korenie

Postup:

Na bravčovej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Mohlo by vás zaujímať: Nenapodobiteľný paprikáš na dva spôsoby: Ochutnajte skutočnú chuť Maďarska

Stíšime plameň a pridáme osolené, okorenené mäso a mletú červenú papriku. Poriadne premiešame.
   
Mäso podlejeme. Môžeme pridať bobkový list a celé korenie. Zakryjeme a dusíme, až kým nebude mäso mäkké.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jednoduchý kurací steak na zelenine

Kyslú a sladkú smotanu zmiešame a pridáme naberačku horúcej vody z hrnca, aby sa nám smotana nezrazila.
   
Pridáme do hrnca s mäsom, ktoré je už uvarené.

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút

Necháme prejsť varom a dáme variť cestoviny.
   
Pokiaľ chcete, môžete mäso vybrať, obrať ho a dať späť do omáčky.

Máte radi paprikáš? Na aké spôsoby si ho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close