Poznáte to – zas treba variť a vám už dochádzajú nápady, čo pripraviť tentokrát. Mäso a omáčka je rýchla a obvyklá kombinácia, tak si ju skúsme trochu ozvláštniť a pripraviť ju tak, aby na tanieri bola oku lahodiaca dobrota a samozrejme vynikajúca na chuť.
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs
- 150 g šampiňónov
- 200 g póru
- 100 ml kuracieho vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- kari korenie, soľ
- maslo, olej
- trochu slaninky
Postup:
![]() |
Mäso si nakrájame na dlhšie pásiky, osolíme, okoreníme a stočíme pásiky do špirálky, ktoré upevníme špáradlom. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie rezne bez vyprážania? Po týchto si budete prsty olizovať! |
|
![]() |
Slimáčiky upečieme na troche masla. |
![]() |
Mäso odložíme nabok. Do výpeku dáme pár kvapiek oleja a opražíme naň šampiňóny a 160 g póru. Osolíme. |
Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným! |
|
![]() |
Zeleninu podlejeme vývarom, chvíľu podusíme a nakoniec pridáme smotanu na šľahanie. Necháme ju prejsť varom. |
![]() |
Na slaninke opečieme zvyšok póru a podávame ako prílohu spolu so zemiakmi. |
Máte radi kuracinu? Aké špeciality si z nej pripravujete vy? Poraďte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na