FOTORECEPT Zelerovo-jablkový šalát s kuracinou: Chutná vzpruha pre mozog aj trávenie

Foto: Lucia

Foto: Lucia

Vitamínové bomby môžu mať v našich jedálničkoch zaujímavú podobu. Čo tak skúsiť zelerovo-jablkový šalát doplnený o kúsky kuracieho mäsa? Zeler je svojím zložením perfektnou koreňovou zeleninou a je škoda, ak by zostal iba nenápadnou súčasťou vývarov. Už od čias starých Rimanov je známy ako silné afrodiziakum. Jeho prenikavú arómu spôsobujú silice, ktoré dokážu na tráviaci trakt pôsobiť antibakteriálne a dezinfekčne. Výskumníci z Univerzity v Illinois dokonca prišli na to, že zeler obsahuje látky, ktoré zabraňujú rozvoju chronického zápalu mozgu, čím ho chránia pred starnutím a Alzheimerovou chorobou.

Budeme potrebovať:

• 300 g zeleru
• 3 jablká
• 300 g kuracieho mäsa
• 3 lyžice majonézy
• 1 biely jogurt
• citrón
• soľ, čierne korenie, cukor
• rastlinný olej

Foto: Lucia
Foto: Lucia

Postup:

Foto: Lucia
Foto: Lucia

1. Zeler očistíme od šupy, jabĺčka zbavíme jadrovníkov a nakrájame na drobné kúsky spolu aj so šupkami.

Foto: Lucia
Foto: Lucia

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Rozlúčte sa s letom sviežim šalátom: S kuracím mäsom a chutným dipom


2. Kuracie mäso (napríklad prsné rezne) nakrájame nadrobno, osolíme, okoreníme a dáme orestovať na panvicu. Bez problémov sa dá zúžitkovať aj pečené kuracie mäso, ktoré zostalo z predchádzajúceho dňa.

Foto: Lucia
Foto: Lucia

3. Zeler nastrúhame a zmiešame spolu jablkami. Pridáme 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice majonézy a jeden biely jogurt. Osolíme, mierne ocukríme a premiešame.

Foto: Lucia
Foto: Lucia

4. Na záver pridáme kuracie mäso a šalát dáme odležať do chladničky aspoň na 1 hodinu, aby sa chute pekne prepojili.

Foto: Lucia
Foto: Lucia

5. Šalát podávame vychladený s chrumkavým pečivom.


Aké chutné šaláty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Lucia

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close