FOTORECEPT Zelerovo-jablkový šalát s kuracinou: Chutná vzpruha pre mozog aj trávenie

Foto: Lucia

Foto: Lucia

Vitamínové bomby môžu mať v našich jedálničkoch zaujímavú podobu. Čo tak skúsiť zelerovo-jablkový šalát doplnený o kúsky kuracieho mäsa? Zeler je svojím zložením perfektnou koreňovou zeleninou a je škoda, ak by zostal iba nenápadnou súčasťou vývarov. Už od čias starých Rimanov je známy ako silné afrodiziakum. Jeho prenikavú arómu spôsobujú silice, ktoré dokážu na tráviaci trakt pôsobiť antibakteriálne a dezinfekčne. Výskumníci z Univerzity v Illinois dokonca prišli na to, že zeler obsahuje látky, ktoré zabraňujú rozvoju chronického zápalu mozgu, čím ho chránia pred starnutím a Alzheimerovou chorobou.

Budeme potrebovať:

• 300 g zeleru
• 3 jablká
• 300 g kuracieho mäsa
• 3 lyžice majonézy
• 1 biely jogurt
• citrón
• soľ, čierne korenie, cukor
• rastlinný olej

Foto: Lucia
Foto: Lucia

Postup:

Foto: Lucia
Foto: Lucia

1. Zeler očistíme od šupy, jabĺčka zbavíme jadrovníkov a nakrájame na drobné kúsky spolu aj so šupkami.

Foto: Lucia
Foto: Lucia

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Rozlúčte sa s letom sviežim šalátom: S kuracím mäsom a chutným dipom


2. Kuracie mäso (napríklad prsné rezne) nakrájame nadrobno, osolíme, okoreníme a dáme orestovať na panvicu. Bez problémov sa dá zúžitkovať aj pečené kuracie mäso, ktoré zostalo z predchádzajúceho dňa.

Foto: Lucia
Foto: Lucia

3. Zeler nastrúhame a zmiešame spolu jablkami. Pridáme 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice majonézy a jeden biely jogurt. Osolíme, mierne ocukríme a premiešame.

Foto: Lucia
Foto: Lucia

4. Na záver pridáme kuracie mäso a šalát dáme odležať do chladničky aspoň na 1 hodinu, aby sa chute pekne prepojili.

Foto: Lucia
Foto: Lucia

5. Šalát podávame vychladený s chrumkavým pečivom.


Aké chutné šaláty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Lucia
Odporúčame