Recept na dnes: Tradičná hrachová polievka najlepšie chutí s párkom

Foto: GettyImages

Hustá, výdatná, strukovinová a taká naša… V spojení s kúskami vareného údeného mäska alebo opečenej slaniny nenechá ľahostajného žiadneho muža. Dokonca ani toho, ktorému je „jedno“, čo sa bude dnes variť. Tradičná hrachová polievka sa možno z našich kuchýň vytratila, a preto istotne nezaškodí si tento jednoduchý recept pripomenúť.

Potrebujeme:

• 300 g sušeného (žltého) hrachu
• 2 mrkvy
• 1 petržlen
• 1 cibuľu
• 2 strúčiky cesnaku
• rastlinný olej
• soľ, čierne korenie, majoránku

Postup: Hrach namočíme už deň vopred. Pred varením vodu zlejeme, hrach prepláchneme a dáme variť do hrnca v novej vode. Na panvici opečieme na troche oleja cibuľku a koreňovú zeleninu. Keď je hrach polomäkký, pridáme do hrnca aj zeleninovú zmes, pridáme soľ a koreniny a varíme do úplného zmäknutia. Na záver rozmixujeme do krémovej konzistencie. Podávame s opečenými kúskami chleba potretými cesnakom. Mužov určite poteší aj verzia s opekanými kolieskami párkov, slaninkou alebo vareným údeným.


Na aké spôsoby si hrachovú polievku pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame