Milujete hríby? Vyskúšajte niektorý z týchto troch receptov!

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Ilustračné foto

Hubová sezóna je v plnom prúde. Milovníci hubárčenia, pre ktorých je hľadanie lesných pokladov koníčkom, už ale niekedy nevedia, čo s hubami, ktoré nazbierajú. Prinášame vám tipy na pár chutných, rýchlych a jednoduchých hubových chuťoviek. Vyskúšajte a spoznajte obľúbenú chuť hríbov možno aj v inej forme.


Huby v hubách

Potrebujeme:

  • 4 veľké šampiňóny
  • syr Nivu
  • šalotku
  • tvrdý syr
  • syrokrém
  • soľ
  • korenie
  • pažítku
  • olej

Postup: Veľké šampiňóny vydlabeme a vydlabané vnútro dáme do nádoby. Vydlabané šampiňóny povaríme minútu vo vriacej vode a vyberieme. Šalotku opečieme na oleji, pridáme vydlabané vnútro šampiňónov a dochutíme koreninami. V miske zmiešame Nivu a syrokrém s pažítkou. Šalotkovú zmes necháme vychladnúť a zmiešame ju so syrovou zmesou. Naplníme šampiňóny a na vrch nastrúhame tvrdý syr. Dáme zapiecť do rúry na pár minút.


Mohlo by vás zaujímať: Cestovinové recepty: Podľa vašej chuti - s tuniakom, brokolicou či hríbami!


Klasická dubáková omáčka

Potrebujeme:

  • čerstvé dubáky
  • 1 šľahačkovú smotanu
  • hladkú múku
  • sójovú omáčku
  • soľ, korenie
  • maslo

Postup: Dubáky pokrájame, opražíme na masle a zalejeme vodou. Necháme uvariť. Potom zmes zalejeme smotanou zmiešanou s múkou. Dochutíme soľou, korením a sójovou omáčkou. Necháme prevrieť a môžeme podávať. Skvelo sa hodí ku zemiakom, či grilovanému alebo na prírodný spôsob pripravenému mäsu.


Mohlo by vás zaujímať: Rizoto, polievka či zapečená pochúťka: Na týchto zeleninových receptoch si pochutíte!


Hubová plnka

Potrebujeme:

  • čerstvé dubáky alebo suchohríby
  • kuracie prsia
  • 3 rožky
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľu
  • petržlenovú vňať
  • soľ
  • olej

Postup: Na oleji opražíme cibuľku a pridáme dubáky, ktoré pražíme pokým nie sú hotové. Rožky nakrájame na kocky, zmiešame ich s vajcami, dochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou. Obidve zmesi zmiešame, ale dubáky musia byť vychladnuté. Kuracie prsia si nakrájame na plátky, vyklepeme, rozložíme na alobal tak, aby vytvárali súvislú vrstvu. Na kuracinku rozotrieme plnku, zrolujeme a dáme upiecť do rúry.


Poznáte nejaký dobrý recept na jedlo z húb? Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi v diskusii.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • lulu 06.10.2012, 15:54

    :-DDD vraj klasicka dubakova omacka!! Moji stari rodicia isto poznali sojovku :-DDD

1

Pridať komentár