FOTORECEPT Kuracie mäso na hubách s petržlenovými haluškami: Ochutnajte aj vy!

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi kuracinu?

Chutné kuracie mäso si môžete za chvíľu pripraviť na jednej panvici

Prinášame vám recept na chutné kuracie mäso, ktoré si môžete pripraviť za pár chvíľ na jednej panvici. Vyskúšajte ho s trochu inou prílohou na akú ste ku kuraciemu mäsu možno zvyknutí. Halušky s petržlenovou vňaťou skvele doplnia tento pokrm.


Potrebujeme:

halušky:

  • 300 g hrubej múky
  • 1 vajíčko
  • vlažnú vodu podľa potreby
  • petržlenovú vňať

mäsko:

  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 červenú cibuľku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g oravskej slaniny
  • 100 g šampiňónov
  • 1 kyslú uhorku
  • 1 smotanu na varenie
  • soľ, korenie

Postup:

Slaninku si nakrájame na pásiky a dáme ju opražiť na panvicu.

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút
Keď budeme vidieť, že je pekne opražená, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak.
   
Šampiňóny s uhorkou nakrájame tiež a podusíme ich spolu s opraženou slaninkou, cibuľou a cesnakom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Výborné kuracie placky: Blesková príprava a skvelá chuť si získa aj vás
Pridáme nakrájané mäsko, ktoré sme predtým nasolili a okorenili. Keď sa nám mäso urobí, pridáme smotanu a počkáme, kým sa nám zredukuje.
   
Halušky si pripravíme jednoducho zmiešaním múky, vajíčka a vody. Pripravíme tak cesto, do ktorého nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie zvyšky sa v kuchyni nestratia: Pripravte si z nich tieto pochúťky
Cesto hádžeme do vriacej vody.
   
Halušky necháme uvariť v osolenej vode.

Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky
Podávame s porciou mäsa.

Na aké spôsoby si kuracinu pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár