Výborný koláč, ktorým si môžete spríjemniť ráno pri kávičke. Tvaroh v spojení s broskyňami mu dodáva sviežosť a krehkosť, ktorú ocenia určite aj vaši šibači či iné veľkonočné návštevy. Doprajte si sladké potešenie vo forme tohto jednoduchého koláča.
Potrebujeme:
- 300 g polohrubej múky
- 500 g jemného tvarohu
- 170 g masla
- 2 vajíčka
- 80 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 3 PL kakaa
- trochu vlažného mlieka
- 100 g cukru
- 1 ČL citrónovej kôry
- broskyne (môžu byť z konzervy)
Postup:
Z múky, masla, jedného vajíčka, kakaa, práškového cukru a kypriaceho prášku vypracujeme cesto. Pridáme mlieko podľa potreby. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Banánovo-kokosový koláč bez štipky cukru či múky: Dobrú chuť! |
|
1/3 cesta odložíme do mrazničky. | |
Zvyšné cesto rozvaľkáme rovno na plech, ktorý predtým poriadne vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jablkovo-orechový koláč: Zamilujete si ho aj vy |
|
Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom, vajíčkom a citrónovou kôrou. | |
Následne tvarohovú plnku natrieme na koláč. | |
Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky |
|
Broskyne nakrájame na plátky a rozložíme ich na koláč. | |
Vyberieme cesto z mrazničky a nastrúhame ho na vrch. Dáme piecť na 20 minút (180°C). |
Máte radi kombináciu tvarohu s broskyňou? Napíšte čitateľom v diskusii pod článkom, aké koláče si doma pripravujete vy.
Zdieľať na