Problémy s chrbtom, dýchaním či po zraneniach? Vyskúšajte liečivú vodu, jej účinky vás prekvapia

Termálny Aqua Dome pri Söldene. (Zdroj: Aqua Dome)

Termálna voda a horúce pramene majú nespočetné množstvo benefitov pre ľudské telo. Využite ich silu aj vy, oddýchnite si a objavte nové miesta. Tu je našich päť favoritov.

V termálnych kúpeľoch stretnete mladých ľudí cestujúcich za relaxom, ale aj starších, ktorí dôverne poznajú benefity liečivých prameňov. Vyššia teplota vody v kúpeľoch umožňuje prijímať minerálne látky cez pokožku a takisto rozširuje cievy, ktorými sa minerály dostávajú až k orgánom. Doprajte svojim svalom, kĺbom a kostiam regeneráciu a vyčistite si hlavu od starostí. Nespornou výhodou spa rezortov je, že ich môžete využívať celoročne, pokojne sa do nich môžete vybrať už dnes.

Z lyží rovno do horúceho bazéna

Už v šestnástom storočí bola oblasť, kde sa dnes nachádza oceňovaný spa rezort Aqua Dome, známa liečivými prameňmi. Rezort ponúka 12 vonkajších a vnútorných bazénov, v ktorých je teplota vody od 34 do 36 stupňov.Nájdete tu aj 7 sáun s panoramatickým výhľadom a užiť si môžete rôzne procedúry či masáže.

Bonusom bude skvelý výhľad na majestátne kopce a okolitú prírodu. Samotný rezort je pôsobivý svojou architektúrou a okolitým prostredím. Nachádza sa neďaleko obce Sölden, ktorá je svetoznáma vďaka lyžiarskemu stredisku, takže pokojne môžete spojiť šport s relaxom.

Alpentherme Bad Hofgastein
Alpentherme Bad Hofgastein poskytne úľavu aj pri zdravotných ťažkostiach. (Zdroj: Alpentherme Gastein/Gerhard Wolkersdorfer, traumbild.at))

Liečivý vzácny plyn pomôže pri mnohých problémoch

Rakúsko je krajinou krásnych výhľadov a spa rezort Alpentherme Gastein nie je výnimkou. Ponúka toho však oveľa viac než len relax pri masážach, v saunách a bazénoch. Kúpeľníctvo má v tomto regióne tradíciu dlhú niekoľko stoviek rokov. Už v 19. storočí bol Gastein vychýreným strediskom. Môže za to najmä radón, vzácny plyn, ktorý sa nachádza v tunajšej vode a telo ho tak absorbuje cez pokožku, ale aj vďaka dýchaniu.

Tento vzácny plyn má v malých dávkach protizápalový účinok, uľavuje od bolesti a naštartuje obranyschopnosť tela. Liečivá voda v rezorte vám tak môže pomôcť napríklad s bolestivými platničkami, ochoreniami kĺbov, ťažkosťami spojenými s osteoporózou, ale aj s dýchacími problémami či s následkami športových zranení.

Alpen Therme Dämmerung Winter 2009
V rezorte Alpentherme Gastein si užijete počas celého roka. (Zdroj: Alpentherme Gastein)

Spa s rukopisom jedinečného architekta

Pri príchode do rezortu Rogner Bad Blumau sa budete cítiť ako v rozprávke. Moderné architektonické prvky a krásne farby použité pri stavbe tejto krásy majú rukopis vizuálneho umelca a architekta Friedensreicha Hundertwassera. Okrem čarovného prostredia však ponúka niekoľko skvelých vymožeností, z ktorých sa najčastejšie skloňuje mimoriadne teplá, liečivá voda.

Prameň Melchior má 47,2 °C a prameň Vulkania dokonca viac ako 100 °C. V areáli sa nachádzajú aj dve jazerá, ktoré získavajú vodu práve z Vulkanie. Posilňuje pokožku a podporuje látkovú premenu či krvný obeh a má liečivé účinky na celé telo. Príjemnú atmosféru dotvára hudba pod vodou, vďaka ktorej bude zážitok zo spa dokonalý.

Thermen Rogner Bad Blumau
Rezort Rogner Bad Blumau je jedinečný aj svojou architektúrou. (Zdroj: Tourismusverband Bad Blumau)

Spojenie liečebných procedúr a safari

St. Martins Therme & Lodge rezort sa môže pochváliť aj termálnou vodou vyvierajúcou z hĺbky 860 metrova s teplotou 43 °C, krásnymi výhľadmi, saunovým svetom a radom procedúr, ktoré je možné absolvovať.

Nemusíte však ostať len pri wellnesse. Najväčšou atrakciou v Burgenlande je safari. Okrem príjemného zážitku v bazénoch sa tak môžete vydať aj na výlet do okolia v regióne Seewinkel. Počas celého roka sa tu konajú výlety s rôznou tematikou, v závislosti od ročného obdobia.

Parktherme Bad Radkersburg
V Parktherme Bad Radkersburg vás čaká dokonalý oddych.  (Zdroj: TV Region Bad Radkersburg/Harald Eisenberger)

Unikátna voda bohatá na minerály

Z hĺbky dvoch kilometrov v Parktherme Bad Radkersburg vyviera horúci (80 °C) prameň, ktorý sa pre hostí ochladzuje na príjemných 34 až 36 °C. Zostatkové teplo sa potom ekologicky využíva. Moderný rezort zaujme aj fantastickými výhľadmi cez jedinečné architektonické sklenené prvky.

Voda v Bad Radkersburgu je jednou z najbohatších na minerály v celom Rakúsku. Jej liečivá sila pomáha najmä pri reumatických problémoch a ochoreniach pohybového aparátu. V regióne nájdete aj niekoľko ďalších prameňov určených na pitie, ktoré môžu pomôcť pri rôznych problémoch vrátane nedostatku horčíka či pri pálení záhy.

OBJAVTE TIE NAJLEPŠIE SPA REZORTY V RAKÚSKU!

Advertoriál pripravený spoločne s Rakúskou agentúrou pre cestovný ruch.

Zdroj: Advertoriál/Plnielanu.sk
Odporúčame