Pudingové poháre sú obľúbené u malých aj veľkých. Isto máte aj vy radi, ak sa dajú spájať zaujímavé chute a zakaždým vymyslieť pohár, ktorý priam láka na zjedenie. Tento jednoduchý dezert kombinuje tradičnú chuť čokoládového pudingu a osviežujúcej smotany. Je tu však ja pár detailov navyše, ktoré ho odlišujú od klasiky.
Potrebujeme:
Na hnedý krém:
• 400 ml mlieka
• 3 lyžice cukru
• za hrsť vlašských orechov
• za hrsť sušených hrozienok
• 30 g masla
Na biely krém:
• 3 kyslé smotany
• 1 lyžicu práškového cukru
• 1 vanilkový cukor
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Kokosový chia puding s jahodami: Nezvyčajný dezert, ideálne raňajky
Postup:

1. Vlašské orechy pomelieme a hrozienka posekáme na drobno.

2. Bežným spôsobom uvaríme o niečo hustejší čokoládový puding. Do 300 ml mlieka pridáme 3 lyžice cukru, zohrejeme. V 100 ml zvyšného mlieka rozmiešame puding a vlejeme do horúceho sladkého mlieka a varíme, kým nezhustne.

3. Horúci puding necháme pár minút za občasného miešania chladnúť. Postupne do neho vmiešame kúsok masla, hrozienka a orechy, ktoré ho zjemnia a dodajú mu zaujímavú chuť.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Fantastický pudingovo-ovocný pohár: Poteší každý mlsný jazýček
4. Kyslé smotany vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom

5. Puding aj smotanový krém sú pripravené na vrstvenie do pohárov. Puding by nemal byť úplne chladný. Do pohárov sa lepšie rozdeľuje, keď je mierne teplý.

6. Začíname smotanovou vrstvou, za ktorou ide tmavá pudingová plnka. Budú sa pekne prelínať. Uvedené množstvo vystačí na 4 – 6 pohárov, záleží od objemu.

7. Na záver necháme vychladiť a dodatočne stuhnúť v chladničke.
Aké dezerty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na