FOTORECEPT Výborné kuracie placky: Blesková príprava a skvelá chuť si získa aj vás

kuracie

Emma

Hydinové mäso je v slovenských domácnostiach mimoriadne obľúbené, pretože je cenovo dostupné a nevyžaduje zdĺhavú tepelnú úpravu. Ak vás však klasické rezne už nudia, vyskúšajte tak trochu netradičnú verziu v podobe lahodných malých placiek. Výhodou je, že zmes si môžete namiešať už deň vopred podľa vlastných chuťových buniek a tesne pred obedom či večerou placičky už „len“ vypražiť. Uprednostnite mäso z domáceho chovu a zaručene zožnete obrovskú pochvalu nielen od stravníkov u vás doma, ale aj od návštevy.

Suroviny potrebné na prípravu:

  • 600g kuracích alebo morčacích pŕs (toto množstvo by malo vystačiť na 4 porcie)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 – 4 veľké vajíčka
  • 4 – 5 lyžíc zemiakového škrobu (Solamyl)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • grilovacie korenie
  • mleté čierne korenie
  • 2 – 3 lyžice kečupu (môže byť jemný alebo pikantný podľa vlastnej chuti)
  • 1 lyžicu kremžskej horčice
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžicu worchesterovej omáčky
  • štipku čili korenia alebo kopcovitú lyžičku domácej pikantnej čili pasty

Postup prípravy

Gurmánske kuracie placičky Kuracie mäso si nakrájame na menšie kocky, aby sa dobre prepieklo. Pri príprave tohto receptu bolo použité morčacie mäso z domáceho chovu.
Gurmánske kuracie placičky Ku kuraciemu mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a dobre zamiešame. Je dôležité nakrájať cibuľu čo najjemnejšie, pretože sa zvykne na panvici rýchlo pripekať.
Gurmánske kuracie placičky K zmesi pridáme 3 – 4 veľké vajíčka z domáceho chovu na podstieľke. Počet závisí od toho, koľko máte mäsa a aké veľké sú vaše vajíčka. Tie z domáceho chovu bývajú častokrát väčšie ako veľkosť L z obchodu.
Gurmánske kuracie placičky Vajíčka zasypeme zemiakovým škrobom a dobre zamiešame, aby nám vznikla homogénna zmes vhodná na vyprážanie. Vznikol nám základ, ktorý si môžeme dochutiť nasledovnými ingredienciami, ich množstvo závisí na vás.
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám
Gurmánske kuracie placičky Základom je grilovacie korenie, ktorým nemusíme šetriť. Môžeme použiť aj 2 čajové lyžičky.
Gurmánske kuracie placičky K zmesi postupne pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, horčicu, kečup, sójovú a worchesterovu omáčku, mleté čierne korenie a pikantnú čili pastu. Sójová omáčka aj grilovacie korenie je dosť slané, preto s dosáľaním opatrne. Množstvo ingrediencií si môžete upraviť podľa seba, ale dbajte o to, aby zmes nebola príliš riedka.
Gurmánske kuracie placičky Po zmiešaní všetkých surovín nám vznikne takáto zmes. Tú minimálne na jednu noc necháme odležať a marinovať v chladničke, môžeme ju tam ponechať aj 24 hodín.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapečené kura: Výborný obed aj pre kuchárov – začiatočníkov
Gurmánske kuracie placičky Na rozpálenom oleji malou naberačkou formujeme menšie placičky, aby sa nám dobre otáčali a nerozpadávali. Vyprážame dozlatista z každej strany približne tri minúty.

Tip: Ak máte dobrú teflónovú panvicu, môžete do zmesi pridať 4 lyžice oleja a placičky vyprážať na suchej panvici.

Gurmánske kuracie placičky Ak vyprážete na oleji, urobte niečo pre svoje zdravie – prebytočný olej nechajte vsiaknuť do servítky.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Limetkovo-citrónové muffiny: Doprajte si maškrtu a osvieženie v jednom!
Gurmánske kuracie placičky Ak sa vám zdá, že mäso ešte nie je poriadne prepečené a mäkké, žiaden problém. Placičky naukladajte do pekáča a vložte ich do vyhriatej rúry, aby sa tepelne doupravovali. Ide o klasický postup najmä v prípade, že máte veľmi kvalitné mäso od domáce chovateľa.
Gurmánske kuracie placičky Placičky sú výborné so zemiakovou kašou, no môžete ich vyskúšať aj so zemiakovo-kápiovým šalátom – pochvala vás neminie. V lete si doprajte ľahký šalát z uhorky, v zime ho môžete nahradiť nakladanými uhorkami, baraními rohmi či zaváranou kápiou. Dobrú chuť!
Zdroj: Emma, Emma, Emma
Odporúčame