Opäť raz premýšľate, čo dobré uvaríte? Ak hľadáte rýchlovku, ktorá zasýti, a všetkým bude chutiť, potom vyskúšajte zapečenú brokolicu s batátmi. Potrebovať budete minimum surovín, a výsledok vás pritom zaručene nesklame. Navyše telu v tomto období dodáte aj potrebné vitamíny a minerály.
Potrebujeme
- 250 g čerstvej brokolice
- 250 g batátov
- 3 vajcia
- 200 ml smotany na varenie
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- tymián
- oregano
- strúhaný syr
Postup:

1. Batáty ošúpeme a pokrájame na plátky hrubé cca 0,5 cm. Brokolicu umyjeme a rozoberieme na ružičky.

2. Väčší hrniec naplníme do polovice vodou, necháme zovrieť a do vriacej vody vložíme zeleninu. Na strednom plameni povaríme 2 minúty, scedíme a rýchlo prepláchneme studenou vodou, aby si zelenina zachovala peknú farbu .

3. Batáty aj brokolicu naukladáme do malej zapekacej misy.

4. Vajcia rozšľaháme so smotanou a prelisovaným cesnakom. Vsypeme nakrájané bylinky a vmiešame nastrúhaný syr. Zmesou zalejeme brokolicu s batátmi. Nakoniec osolíme a okoreníme.

- Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 25 – 30 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní