Podľa ich receptov varia tisícky ľudí: Poznáte najlepšie slovenské internetové kuchárky?

Foto: Lenivá kuchárka

Foto: Lenivá kuchárka

Zaujímavé recepty a  dokonalé fotky, nad ktorými človeku doslova tečú sliny. Aj vy patríte k tým, ktorí sledujú slovenské gastronomické blogy a  aspoň z  času na čas sa nimi nechajú inšpirovať?  

Ak ste doteraz o  food blogoch nepočuli a varíte len podľa osvedčených kuchárskych kníh, mali by ste to napraviť. Slovenky sú totiž mimoriadne šikovné a  dokazujú to aj v  gastronómii. O svoje kulinárske umenie sa rady podelia a  gazdinky tak majú na výber naozaj široké spektrum receptov, od zdravej stravy cez sladké a  slané pochúťky až po ázijskú kuchyňu. Ktoré stránky sa oplatí sledovať?   

 Lopez 

Foto: Lopez
Foto: Lopez

Ekvádorská, peruánska, talianska kuchyňa, ale aj slovenská klasika. Tinkin blog vonia exotikou a  ponúka atmosféru medzinárodnej zmiešanej rodiny. Mama štyroch detí trávi v  kuchyni veľa času a  považuje to za zábavu. Prostredníctvom svojho blogu chce ľuďom dodať odvahu, aby do svojho nákupného košíka prihodili aj potraviny, ktoré nikdy nekupovali, pretože nevedeli, ako na nereceptoch „Lopezky“ nechýba napríklad quinoacanihua, čierna ryža, kamut, čerstvé bylinky, cesnak, rôzne oriešky, čerstvá zelenina a  ovocie,  a samozrejme, ani čokoláda. Mimochodom, jedným z  Tinkiných základných pravidiel je, že láska  a jedlo sú darom,  a sú tu na to, aby sme ich zdieľali, nie nimi plytvali.    

Red Velvet Cooking  

Foto: Red Velvet Cooking
Foto: Red Velvet Cooking

Petrin Red Velvet blog vznikol ako online kuchárka s  obrázkami. Šikovná rodáčka z  Handlovej sa v  kuchyni motala odmalička,  neskôr sa k tomu pridalo aj fotenie  a kreslenie ako hobby. Jej blog je akýmsi spojením týchto vecí a  treba povedať, že fotky receptov sú naozaj neuveriteľne „chutné“. Petra sa zameriava na jednoduché a  pomerne rýchle jedlá z dostupných surovín, ktoré sa nájdu u každého v  chladničke či špajzi. Miluje zákusky a torty s  mascarpone, v  lete nepohrdne napríklad paradajkovým šalátom s  mozzarellou, bazalkou, cibuľkou a  balzamikom.   

The Story of Cake 

Foto: The Story of Cake
Foto: The Story of Cake

Ak milujete sladké, ste na správnej adrese. Tento blog s totiž točí hlavne okolo dezertov, koláčov a  tortičiek. Marta je síce vyštudovaná právnička, no vo voľnom čase paragrafy vymieňa za kreatívnu tvorbu sladkých dobrôt. Dopustiť nedá napríklad na jednoduché a  rýchle koláče na plech s  kopou drobného ovocia a  s  chrumkavou posýpkou. V  jej kuchyni popri kvalitnom olivovom oleji, masle, syroch, domácich vajciach a  sezónnej zelenine nesmie chýbať ani kvalitná čokoláda. Ak si kliknete na jej stránku, nájdete tu nielen skvelé recepty, ale aj cestovateľské zážitky a  postrehy z  rôznych miest. Marta je totiž nielen výborná cukrárka, ale aj vášnivá cestovateľka.    


Mohlo by vás zaujať: ROZHOVOR s Lenivou kuchárkou: Medzi zdravým a chutným jedlom nemusia byť kompromisy


Lenivá kuchárka 

Foto: Lenivá kuchárka
Foto: Lenivá kuchárka

Svoj kolotoč každodenných povinností Veronika vypĺňa oddychovým a  kreatívnym varením. Mladá absolventka v odbore podnikové financie je zástankyňou chutného, doma pripraveného jedla a  kvalitných produktov. Na jej blogu nájdete jednoduché, rýchle a  zdravé jedlá, ktoré navyše ulahodia vašim chuťovým bunkám. Na svoje si prídu tí, ktorí majú radi osviežujúce letné koláče, zeleninové šaláty, ryby, ale aj tradičné polievky, špagety, pomazánky či palacinky. Viaceré recepty sú navyše bez lepku či bez laktózy a s  menším obsahom cukru. Pre Veroniku je jedlo spojením chutí, vôní a  zážitkov, a  najradšej je, keď po ňom zostanú len ufúľané taniere.    

Chuť od Naty 

Foto: Chuť od Naty
Foto: Chuť od Naty

Víťazkou ankety Bloger roka 2018 v  kategórii Food, ktorú organizuje Content agency, sa stala Natália. Na jej blogu nájdete z každého rožka troška ako dôkaz, že varenie vie byť zábavné, rýchle aj lacné. Naty priznáva, že nevie držať diéty, lebo miluje kvalitné jedlo. Pôvodne vyštudovala učiteľstvo, no keďže chcela pochopiť, ako strava ovplyvňuje naše zdravie, pustila sa aj do štúdia nutričného poradenstva. V jej kuchyni nesmú chýbať čerstvé bylinky, koreniny a  zelenina, pričom pri varení kladie dôraz práve na kvalitu, chuť, čerstvosť a pestrosť surovín. Natáliinou vášňou je kváskovanie, najviac receptov je teda spojených práve s kváskom. Rozhovor s blogerkou Naty Žúrkoveou si môžete prečítať tu. 


Ktoré ďalšie food blogerky na internete sledujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: Mirka
Odporúčame