Recept na dnes: Mexická lahôdka, ktorú si zamilujete – šťavnaté burrito s mletým hovädzím

Mexické burrito

Šťavnaté burrito je tradičnou klasikou chutnej mexickej kuchyne (Zdroj: GettyImages)

Máte radi mexickú kuchyňu a už vám chýbajú špeciality z obľúbenej reštaurácie? Skvelé autentické jedlo uvaríte aj doma z bežne dostupných surovín. Vyskúšajte recept na tradičné burritos tak ako ho máte radi – poriadne ostré a plné mexických chutí.

Budeme potrebovať:

– 50 g ryže
– olej
– 1 cibuľu
– 200 g mletého hovädzieho mäsa
– 1 plechovku sterilizovaných krájaných paradajok
– 2 čili papričky
– 100 g sterilizovaných červených fazúľ
– 100 g sterilizovanej kukurice
– oregano
– soľ
– mleté čierne korenie
– 4 tortily
– 200 ml kyslej smotany
– 200 g tvrdého syra
– ľadový šalát


Mohlo by vás zaujať: Mexiko, to nie sú len telenovely: Vychutnajte si ich rýchle a výživné pochúťky


Postup:

1. Ryžu opražíme na rozpálenom oleji, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2. Cibuľu nakrájame, speníme na oleji a pridáme mäso. Restujeme pár minút, pridáme nasekané čili papričky, paradajky a krátko dusíme. K zmesi prihodíme fazuľu, kukuricu a nakoniec uvarenú ryžu. Hotovú náplň dochutíme oreganom, soľou a korením podľa chuti.
3. Tortily natrieme kyslou smotanou, posypeme strúhaným syrom, obložíme kúskami ľadového šalátu a na vrch rozdelíme horúcu zmes.
4. Naplnené tortily zrolujeme a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
5. Mexické burrito zjeme hneď, alebo zabalíme do práce, či na výlet do prírody.

Tip gazdinej: Ak nemáte radi čili, kľudne ho vynechajte, výsledku to na chuti neuberie


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close