Pravdivý príbeh: Radšej peniaze ako lásku – naozaj to dnes takto chodí?

Muž

thinkstockphotos.com

Oficiálne som mala jednu mladšiu sestru. Tá ďalšia sa spolu so svojím otcom nasťahovala do našej bytovky, keď Anka začala chodiť do školy. S Erikou sedeli spolu v lavici, spolu trávili aj všetok čas po škole. Najčastejšie u nás, pretože Erikin otec sa často a rád pozeral na dno pohárika. Mamu nemala, a tak veľakrát u nás ostávala aj na večeru, cez víkendy celé dni. Postupne mi prirástla k srdcu a držala som nad ňou ochrannú ruku, akoby to bola moja vlastná rodina.

Na pár rokov sa však naše cesty rozišli. Ja som odišla na školu ďalej od domova a postupne som si tu našla prácu aj bývanie. Erika chcela ísť v mojich šľapajách, a tak si vybrala rovnakú školu ako ja. Nechcela som ale, aby bývala na internáte. Ponúkla som sa, že môže bývať u mňa. Súhlasila a moja mama bola rada, že ju budem mať pod dohľadom.

Realita bola ale iná. Ja som bola celé dni v robote, nemala som čas dávať na Eriku pozor. Navyše bola dospelá. Erike sa nový život veľmi páčil. Najmä po tom, čo začala objavovať akým spôsobom pôsobí na mužov. Musela som uznať, že z nej vyrastá veľmi príťažlivá žena. Na opačné pohlavie pôsobila ako magnet. Erike sa ale páčili len starší muži. Možno to bolo nevydareným vzťahom s otcom, možno túžbou zabezpečiť sa jednoduchšou cestou. Vystupovať z iného ako nemeckého luxusného auta som ju ani nevidela.


Mohlo by vás zaujímať: Pravdivý príbeh: Dcéra si necháva platiť mužmi – a manželka ju v tom podporuje!


Erika mala predo mnou prirodzený rešpekt, ale mali sme spolu otvorený kamarátsky vzťah. Povedali sme si na rovinu, ak sa niečo tej druhej nepáčilo. Sadla som si preto s ňou a snažila sa jej vysvetliť, o čom by mali byť vzťahy. Mali by byť postavené na niečom inom ako na peniazoch – aj keď ja sama som nebola ideálnym príkladom. Sama som už bola vo veku, kedy by som mohla mať nielen muža, ale aj takmer dospelé deti, zatiaľ čo som mala len svoju prácu. Erika sa tvárila, že si berie moje slová k srdcu, ale robila si po svojom. Aspoň, že bývala stále u mňa, mohla som ju ako tak kontrolovať.

Erika nakoniec zakotvila v náručí Eda. Mohol byť otcom nie len jej, ale aj mne. Mal ale peniaze, vlastnil v meste dva podniky a na Erike išiel oči nechať. Erika vedela svoje čaro veľmi dobre využiť a Edovu náklonnosť si vychutnávala plnými dúškami. Dokonca spolu vydržali s malými prestávkami tri roky.

Erika síce Eda mala rada, ale to, že bola mladá a mala svoje potreby, sa v nej nezaprelo. Okrem Eda mala sem tam počas prestávok v ich vzťahu aj nejakú bokovku. Vedela som o všetkom a zakaždým som dúfala, že z románika sa stane vzťah a Erika pošle Eda nadobro k vode.


Mohlo by vás zaujímať: Pravdivý príbeh: Vlastná žena ma pripravila o všetko!


Moje prianie sa mi takmer splnilo. Erika dostala na svoje narodeniny pobyt v Prahe. Bolo to jej obľúbené mesto, tešila sa. Po návrate doslova žiarila. Dozvedela som sa dôvod jej rozžiarených očí. V stovežatej spoznala Paľa, ktorý tam býval a pracoval už niekoľko rokov. Erika mi opisovala, ako si padli do oka, ako sa po celý čas od seba neodtrhli a ako je nadobro presvedčená, že vzťah s Edom ukončí. Podporovala som ju, veď sama mi vravela, že chce mať raz deti, svadbu a to si ani pri najlepšej vôli nevedela s Edom predstaviť. Aj napriek všetkým darčekom, vreckovému a pozornostiam, ktorými ju zahŕňal.

Erika bola s Paľom v kontakte asi pol roka odkedy sa stretli. Volal ju k sebe už od začiatku. Rozhodla sa, že za ním odíde. To by ale nebola Erika, keby nemyslela na zadné vrátka. Keďže oficiálne ešte stále bola s Edom, vyprosila si u neho malý darček. Dvojtýždňový kurz fotografie v Prahe. Samozrejme zamýšľala byť po celý čas s Paľom a za ten čas si vyskúšať, ako by im to klapalo. Bola som za. Chcela som, aby sa konečne s Edom rozišla a ukončili pre mňa nepochopiteľný aj keď výhodný vzťah.


Mohlo by vás zaujímať: Pravdivý príbeh: Za peniaze vraj lásku nekúpite – ale u mňa to funguje


Erika bola po príchode do Prahy nadšená. Edovi napísala pár povinných správ a naplno sa venovala svojej novej potenciálnej láske. Mňa o všetkom poctivo informovala. Prvotné natešenie ale vystriedalo vytriezvenie. Paľo síce mal nadštandardný príjem, ale boli to jeho vydreté peniaze. Nemal potreby ich rozflákať po drahých reštauráciách a nezmyselných nákupoch s Erikou. Erika na to samozrejme mala iný názor. Veľmi rýchlo Paľa odhadla a vedela, že z toho oblaku na jej prianie nezaprší. Po ôsmich dňoch si zbalila veci, zavolala Edovi, že kurz nie je na takej úrovni ako očakávala a zutekala domov. Opäť do Edovej náruče istoty, finančnej i vzťahovej.

A tak je Erika stále s Edom. Sem tam sa rozídu, ale o pár dní sú opäť spolu. Erika ho neváha sem tam podviesť, ale vždy si uvedomí, že pri Edovi má v podstate to, po čom túži. Peniaze. Veď podľa nej sú city v dnešnom svete až druhoradé.


Ako by ste situáciu vyriešili? Poznáte podobný príbeh aj vy? Podeľte sa o svoje skúsenosti aj s ostatnými čitateľmi v diskusii alebo ho pošlite celý na plnielanu@plnielanu.sk.

Zdroj: thinkstockphotos.com, thinkstockphotos.com, PM
Odporúčame