FOTORECEPT Bravčová panenka so skvelou omáčkou: Ideálny víkendový obed

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi bravčové mäso?

Bravčová panenka na karamelovo-cesnakovej omáčke je zaujímavou mäsovou špecialitou, ktorá poteší každého labužníka

Ak hľadáte recept na zaujímavú špecialitu z mäsa, ponúkame vám tip na bravčovú panenku kombinovanú s omáčkou z cesnaku. Šmrnc a lahodnú chuť jej dodá karamel, na ktorom je cesnak pripravovaný. Pre niekoho to môže byť nezvyčajná kombinácia, no verte, že chutná.


Potrebujeme:

  • 500 g bravčovej panenky
  • 2 červené cibuľky
  • 4 väčšie zemiaky
  • maslo
  • olivový olej na potretie mäsa
  • soľ, korenie
  • 12 strúčikov cesnaku
  • 50 g nastrúhaného syru
  • 2 PL trstinového cukru
  • 200 ml sladkej smotany
  • 100 ml zeleninového vývaru

Postup:

Bravčovú panenku potrieme trochou oleja, okoreníme a necháme 30 minút odpočívať.

Mohlo by vás zaujímať: Ochutnajte šťavnatý steak: Poradíme, ako ho pripraviť presne podľa vašej chuti
Zatiaľ si pripravíme zemiaky, ktoré dáme spolu s cibuľkou, korením a olivovým olejom upiecť do rúry.
   
Na panvici si pripravíme karamel.

Mohlo by vás zaujímať: Bravčové mäso je tučné a nezdravé: Ide o mýtus alebo fakt?
Opečieme na ňom cesnak, ak sa bude karamel pripaľovať po lyžičkách pridávame vývar.
   
Keď cesnak chytí farbu, zalejeme ho smotanou, ktorú necháme zovrieť a následne pridáme syr. Chvíľu povaríme, osolíme a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!
Panenku si nakrájame sprudka opečieme na masle z oboch strán.
   
Kúsky mäsa vložíme do misy, posolíme a dáme do rúry na 200°C (10 minút).

Aké chutné jedlá z bravčového mäsa si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (5)

  • Ľubica 15.01.2017, 13:33

    Perfektný recept - MŇAMKY - MŇAM :) Odporúčam, skutočná delikatesa :)

  • Milan 15.01.2017, 11:28

    Panenka je dorá jedine ak sa naplní klobásovou zmesou, alebo zomlieť na fašírku a pomiešať bôčikom. Na jedenie je nevhodné, lebo má dlhý vlas a na samotné jedlo nevhodné. Ked som zabíjal tak som robil jedine takto ako píšem.

  • Bobor 15.01.2017, 11:17

    Adri, "tak si myslím, jestli nekecáš" Chceš sa hrať na múdreho, ale toto ti nevyšlo.

  • Adri 14.01.2017, 12:12

    Podla fotografie vidiet ze panenka sa piekla dlho, nehovoriac o tom ako to jedlo vyzera ako celok.Ani panenka nieje odblanena, myslim si ze ked nieco robim tak treba poriadne.Hanbila by som sa taky recept zverejnit

  • john carter 14.01.2017, 11:52

    píšu, že na panvici opiecť z jednej a druhej strany, ako sa prišlo na to že sa panenka piekla na panvici príliš dlho

1

Pridať komentár