Sezóna kačacieho mäsa: Ak sa vám nechce piecť celá kačka, skúste tieto recepty

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi kačacinu?

S jeseňou sa neodmysliteľne spája aj obľúbená kačacina

Jeseň sa v gastronomických kruhoch spája aj s husacími a kačacími hodmi. Máločo sa vyrovná chuti dobre upečenej kačice s kapustou a lokšami, no pokiaľ sa nechcete trápiť s prípravou, môžete siahnuť aj po jednoduchšom variante. Ním sú kačacie prsia, ktoré bez problémov kúpite zvlášť a obed či večeru máte hotovú omnoho rýchlejšie.


Kačacie prsia s kapustou na víne

Potrebujeme:

  • 400 g kačacích pŕs
  • 2,5 dl suchého červeného vína
  • 1 l vývaru
  • 800 g červenej kapusty
  • 1 cibuľu
  • olej
  • soľ a čierne korenie
  • bobkový list

Postup: Červenú kapustu nastrúhame. V hrnci podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, následne pridáme kapustu. Okoreníme, zalejeme vínom a vývarom. Prekryjeme a dusíme približne 30 minút. Medzitým si na panvici osmahneme kačacie prsia na prudkom ohni, kým nie sú chrumkavé. Po chvíľke ich otočíme, znížime plyn a prikryjeme. Takto ich dusíme približne 15 minút. Mäso servírujeme nakrájané na tenké plátky. Podávame s kapustou.


Mohlo by vás zaujímať: Obľúbené kačacie mäso: Chutí skvele, pozor však na tuky či cholesterol


Kačacie prsia po ázijsky

Potrebujeme:

  • 400 g kačacích pŕs
  • 150 g zeleninovej zmesi
  • cesnak
  • med
  • sójovú omáčka
  • ryžu
  • cibuľu

Postup: Pripravíme si marinádu – zmiešame med, sójovú omáčku a pretlačený cesnak. Prsia nasolíme a necháme ich aspoň hodinu marinovať. Následne ich prudko opečieme na panvici a to z obidvoch strán. Mäso potom preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom. Pečieme na nízkej teplote aspoň hodinu. Zeleninovú zmes uvaríme a zmiešame s olivovým olejom, na plátky nakrájané upečené prsia podávame so zeleninou a ryžou poliatou výpekom.


 

Mohlo by vás zaujímať: Čas na parádnu grilovačku: Inšpirujte sa týmito 5 tipmi a úspech máte zaručený


Kačacie prsia na pomarančoch

Potrebujeme:

  • 600 g kačacích pŕs
  • 2 dl pomarančovej šťavy
  • 2 PL medu
  • 2 červené cibule
  • soľ a zelené korenie

Postup: Do pomarančovej šťavy pridáme med a soľ, okoreníme ju zomletým zeleným korením. Necháme prevariť. Kačacie prsia nasolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potrieme ich pomarančovo-medovou zmesou a spolu s na kolieska nakrájanou cibuľou ich dáme piecť pri 200 stupňoch asi 20 minút. V polovici pečenia prsia môžeme opäť pretrieť omáčkou. Prsia ozdobíme cibuľou a podávame s ryžou.


Aké jedlá si z kačaciny pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (3)

  • mnfmn 08.02.2019, 18:55

    Aj som čítal len po nadpis - neexistuje kačka ktorá by sa nám chcela piecť celá.

  • nhmnb 26.11.2018, 19:32

    "Ak sa vám nechce piecť celá kačka.." Žiadna kačka sa nechce piecť. Ale keby ste napísali v nadpise "ak sa vám nechce piecť celú kačku..", tak by to zmysl dávalo

  • Jozef1 31.10.2018, 18:53

    Nájdite nahé Dievčatá vo svojom susedstve tu zadajte na: Huit.Re/Dievcata

1

Pridať komentár