FOTORECEPT Nápad na kuracie prsia: Pridajte bryndzu a budú sa rozpadávať na jazyku!

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Máte radi papriku? Vyskúšajte z nej urobiť teplý šalát, ktorý sa skvele hodí napríklad ku kuraciemu mäsu či rybe. Bude vám ako príloha bohato stačiť. K  mäsu odporúčame aj pečené zemiaky alebo batáty.  

Potrebujeme:

– 500 g kuracieho mäsa
– 150 g bryndze
– zemiaky/batáty podľa potreby
– 6 ks papriky (najlepšie farebná)
– 4-5 plátkov šunky
– hrsť hrášku a  kukurice
– 3 strúčiky cesnaku
– trochu masla
– olivový olej
– soľ, korenie 

Postup: 

Foto: Michaela
1. Pokiaľ vám nestačí šalát ako príloha, nakrájajte si zemiaky, ktoré stačí osoliť, okoreniť a  poliať olivovým olejom. Pečieme na 200°C.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Kuracie steaky so zeleninou a zelerovou omáčkou: Bleskový, chutný obed


Foto: Michaela
2. Papriku očistíme, nakrájame na štvorčeky.  
Foto: Michaela
3. Dáme do misky, posolíme a  pokvapkáme olivovým olejom.  
Foto: Michaela
4. Na masle opražíme cesnak, pridáme papriku.  
Foto: Michaela
5. Keď paprika trochu zmäkne, pridáme hrášok.  

Mohlo by vás zaujať: Ochutnajte šťavnatý steak: Poradíme, ako ho pripraviť presne podľa vašej chuti


Foto: Michaela
6. Nakoniec pridáme kukuricu a  trochu obľúbeného korenia.  
Foto: Michaela
7. Na troche oleja si z oboch strán opečieme osolené a  okorenené mäsko. 
Foto: Michaela
8. Na každé mäso pridáme plátok šunky a  plátok bryndze.  
Foto: Michaela
9. Zakryjeme pokrievkou.   

Mohlo by vás zaujať: Tipy na chutný obed či večeru: Pripravte si skvelé rizoto, stejk či cestoviny


Foto: Michaela
10. Zvyšok bryndze vmiešame do paprikového šalátu.  
Foto: Michaela
11.  Keď sa nám bryndza roztečie po mäsku, vypneme  mäso.  

Foto: Michaela
Foto: Michaela


Na aké spôsoby si zvyknete kuracie steaky pripravovať vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close