FOTORECEPT Nápad na kuracie prsia: Pridajte bryndzu a budú sa rozpadávať na jazyku!

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Máte radi papriku? Vyskúšajte z nej urobiť teplý šalát, ktorý sa skvele hodí napríklad ku kuraciemu mäsu či rybe. Bude vám ako príloha bohato stačiť. K  mäsu odporúčame aj pečené zemiaky alebo batáty.  

Potrebujeme:

– 500 g kuracieho mäsa
– 150 g bryndze
– zemiaky/batáty podľa potreby
– 6 ks papriky (najlepšie farebná)
– 4-5 plátkov šunky
– hrsť hrášku a  kukurice
– 3 strúčiky cesnaku
– trochu masla
– olivový olej
– soľ, korenie 

Postup: 

Foto: Michaela
1. Pokiaľ vám nestačí šalát ako príloha, nakrájajte si zemiaky, ktoré stačí osoliť, okoreniť a  poliať olivovým olejom. Pečieme na 200°C.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Kuracie steaky so zeleninou a zelerovou omáčkou: Bleskový, chutný obed


Foto: Michaela
2. Papriku očistíme, nakrájame na štvorčeky.  
Foto: Michaela
3. Dáme do misky, posolíme a  pokvapkáme olivovým olejom.  
Foto: Michaela
4. Na masle opražíme cesnak, pridáme papriku.  
Foto: Michaela
5. Keď paprika trochu zmäkne, pridáme hrášok.  

Mohlo by vás zaujať: Ochutnajte šťavnatý steak: Poradíme, ako ho pripraviť presne podľa vašej chuti


Foto: Michaela
6. Nakoniec pridáme kukuricu a  trochu obľúbeného korenia.  
Foto: Michaela
7. Na troche oleja si z oboch strán opečieme osolené a  okorenené mäsko. 
Foto: Michaela
8. Na každé mäso pridáme plátok šunky a  plátok bryndze.  
Foto: Michaela
9. Zakryjeme pokrievkou.   

Mohlo by vás zaujať: Tipy na chutný obed či večeru: Pripravte si skvelé rizoto, stejk či cestoviny


Foto: Michaela
10. Zvyšok bryndze vmiešame do paprikového šalátu.  
Foto: Michaela
11.  Keď sa nám bryndza roztečie po mäsku, vypneme  mäso.  

Foto: Michaela
Foto: Michaela


Na aké spôsoby si zvyknete kuracie steaky pripravovať vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela
Odporúčame